Sokoldalú eszköz a száraz-nedves porszívó

(x) Az otthoni takarítási feladatok rémálomba torkolhatnak, ha nem állnak rendelkezésünkre a megfelelő eszközök. Egy száraz-nedves porszívó viszont leveszi a terhet a vállunkról, hiszen többféle területen alkalmazható, mint egy átlagos háztartási változat. A titka pedig a különleges felépítésében rejlik, amely lehetővé teszi az egészen apró porszemcsék és a folyadékok felszippantását is.

Makulátlan tisztaság száraz-nedves porszívóval

Ha véletlenül kiömlik a víz a padlóra, akkor általában rohanunk a felmosó után, viszont egy száraz-nedves porszívóval alaposabb munkát végezhetünk, ráadásul kisebb eséllyel fogja a padló magába szívni a nedvességet. De attól sem kell tartanunk, ha az autó frissen mosott kárpitjából szeretnénk kiszívni a vizet a gyorsabb száradás érdekében, mert nem fog elfüstölni, mint egy hagyományos modell. Még olyan extrém dolgokra is használható, mint pl. a felfújható medence alján maradt piszkos víz kiszívása. Egy kis fantáziával egészen hihetetlen mutatványokat hajthatunk végre egy száraz-nedves porszívóval. Egy minőségi változatot ráadásul nem kell kímélni, hiszen kimondottan kemény igénybevételre lett tervezve.

Egészségesebb munkakörnyezet száraz-nedves porszívóval

Amellett, hogy az otthonunk, az autó és a kisebb-nagyobb kültéri takarítási feladatok esetén is megállja a helyét, fontos szót ejteni arról is, hogy pl. egy kiváló Makita száraz-nedves porszívó maradéktalanul megbirkózik a fúrás, csiszolás, vágás során keletkező porral. Mindez úgy oldható meg, hogy munka közben a szerszámgéphez csatlakoztatható. Ezért utána már nem kell a takarítással foglalkozni. Nem fog mindent porréteg belepni, ami egyrészt egészségtelen, másrészt pedig irtó nehéz megszabadulni tőle. A Start/Stop funkcióval rendelkező modellek automatikusan beindulnak és leállnak, ahogy akárcsak a rá csatlakoztatott szerszámgép. Ezért nem kell rendszeresen ki-be kapcsolni a porszívót, amikor például egymás után több furatot készülünk készíteni a falba.

Ugyanakkor egy száraz-nedves porszívó vásárlása során fontos szem előtt tartani azt is, hogy milyen porosztály besorolással rendelkezik. Ez alapján meghatározható, hogy alkalmas-e a fúrási, vágási törmelék elszívására. Az „L“ porosztállyal rendelkező gépek rendszerint ilyenek. A tartály ürítése egyszerű, hiszen rendszerint INOX-ból készül, ami a tisztítást is megkönnyíti. Egy 20 literes tartályba tekintélyes mennyiség fér el, ezért nem kell állandóan ürítgetni. Gyakran gondot jelent a nehézkes szűrőtisztítás, viszont a Makita pl. ezt is elegánsan megoldotta a Push and Clean szűrőtisztító mechanizmussal.