Programok egy összetartóbb közösségért

„Idegenek” érkeztek a közösségbe, hogy új élményekkel gazdagítsák őket.

Az egy éve még kíváncsian és bizalmatlanul méregető helyiek egészen megszokták, hogy rendre „idegenek” érkeznek a közösségbe, hogy új élményekkel gazdagítsák őket. Tavaly augusztusban egy Kertbarát Klubbal indult az egy éven keresztül tartó program kavalkád Surdon, aminek a végére már szinte a közösség tagjává lettek a korábbi „idegenek” is.

Hol a gyógynövényeket gyűjtögető kertbarátok elmélyült tapasztalatcseréjétől, hol a kézügyességüket próbálgató gyerekek zsivajától, hol pedig a főző tudományukat gyarapító hölgyek jó ízű kacajától volt hangos a Surdi Kultúrház. Mindegyik program egy kicsit másról, más közönségnek szólt, de egy közös pont biztos, hogy volt bennük. Aki részt vett rajtuk, az olyan közösségi élménnyel lett gazdagabb, amit nem pótolhat semmi sem.

A Kertbarátok bejárták a falut, hogy szemügyre vegyék milyen gyógynövények teremnek meg a környéken. Az, hogy aztán ezekből zöldturmixot és salátákat is csináltak már csak hab volt a tortán.

Az iskolás gyerekek az olvasóklub interaktív játékaival zökkentek ki a „virtuális világ” csillogó villogó vonzásából, és tapasztalták meg a közös alkotás és játék felszabadító élményét.

Idősekből és fiatalokból álló lelkes kis csapat bontogatta a szárnyait az internetezés rejtelmeit feszegető csoportban, akik nem csak biztos tudással lettek gazdagabbak, de elnyerték az „internet mágusa” megtisztelő címet is a tanfolyam végére.

A legapróbbak a rendszeres kézműves foglalkozáson mutathatták be, hogy mit tudnak és éltek is a lehetőséggel, szép számmal.

…és ez még mindig nem minden! Tavasszal a felnőttek Badacsonyba utaztak, hogy egy igazán kellemes napot töltsenek el a Balaton parti városban. A gyerekekre pedig a Kis-Balaton világa és Keszthely szépséges kastélya várt júniusi utazásukon.

Az egy év ugyan a végére ért júliusban, de valami talán éppen most kezdődik el. A falu már tudja, hogy igenis szüksége van a tartalmasan és építően együtt eltöltött szabadidőre. A közös történetekből közös élmények, az élményekből közös tervek a tervekből pedig egy biztos alapokra épülő vidéki közösség lesz Surdon.

 

Vélemény, hozzászólás?