Praktikus útmutató a háló bebútorozásához

(x) A hálószoba bebútorozásakor számtalan dolgot figyelembe kell vennünk, ha azt akarjuk, hogy a helyiség valóban kényelmes és kellően funkcionális legyen. Éppen ezért, akármilyen fontos legyen is az esztétika, nem dönthetünk pusztán ez alapján a bútorok összeválogatásakor. Nézzük meg tehát, melyek azok a tényezők, amelyeket ilyenkor figyelembe kell vennünk?

(A fotó forrása: Pixel-Shot / Shutterstock.com)

Alapvető bútorok – méret, anyag, stílus

Az olyan alapvető bútorok esetében, mint például az ágy vagy az éjjeliszekrény, nem szabad elhamarkodottan döntenünk. A megfelelő darabok kiválasztásához pedig mindenekelőtt a rendelkezésre álló tér felmérésével kell kezdenünk. Ebbe két dolgot érdemes belekalkulálnunk. Az egyik, hogy mennyi helyünk akad az egyes bútordaraboknak, miközben kényelmesen elférünk tőlük a hálóban. A másik pedig, hogy milyen igényeink vannak, például mekkora éjjeliszekrényre van szükségünk. Ha ezeket összevetjük, akkor jelentősen egyszerűbb lesz majd a megfelelő darabok kiválasztása. Azonban ezen túl érdemes még odafigyelnünk az anyagválasztásra is, hiszen ennek kapcsán eltérőek lehetnek igényeink. Manapság már rengeteg különféle anyagból fellelhetünk bútorokat, a legnépszerűbb azonban ezek között még mindig a fa, a bútorlap, valamint a fém. Itt a strapabíróság és az árkategória általában egyenesen arányosan változik. Ha viszont teljes képet akarunk kapni például az ideális franciaágyról, akkor a stílus kiválasztása lesz a döntő. Míg egy gyönyörű kovácsoltvas ágykeret rendkívül strapabíró és esztétikus lehet, addig egy skandináv stílusú hálóba egyértelműen a natúr fa jelenti majd a legjobb választást.

Kiegészítők – mire lehet feltétlen szükségünk?

Ha valóban praktikus hálót szeretnénk, akkor viszont gondolnunk kell a berendezés során az olyan kiegészítőkre, mint például az asztali lámpák vagy a különféle polcok. Mérlegeljük alaposan saját szokásainkat, hogy semmit ne hagyjunk ki. Aki például szeret az ágyból tévézni, annak nyilvánvalóan fontos lesz egy megfelelő tartó a televíziója számára. Ha nincs külön gardróbunk, és hálónkban szoktunk öltözni, akkor elengedhetetlen lehet ott egy nagyobb méretű tükör.