Őszi paleo almáspite

Ősz, almaszezon, dió, fahéj, édes illat a lakásban és a meleg, amit a sütő ad…de szeretem!
Gondolom kitaláltátok már, hogy mit sütöttem…paleo almáspitét!

1970481_1483229698626811_680324558284868207_n

Hozzávalók egy 25×30 cm-es pitéhez:
3 nagyobb tojás
1 citrom reszelt héja és leve
3-4 ek méz (én 3-t raktam)
150 gr darált dió
100 gr kókuszliszt
70 gr mandulaliszt
2 ek olivaolaj
Késhegynyi szódabikarbóna
Csipet só

A fenti hozzávalókat összekeverjük és várunk egy kicsit, hogy a kókuszliszt megszívja magát és kézzel formázható tésztát kapjunk. Ha lágy, akkor rakjunk hozzá egy kis amarántlisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 6 percig 180 fokon süsüssük. Kivéve a sütőből simítsuk a tésztára az 1,5 kg reszelt fahéjas almát, melyből nyomjuk ki egy kicsit a levét, hogy ne legyen túl vizes. A fahéjas almalevet igyátok meg, nagyon fincsi és tele van vitaminnal, valamint a fahéj nagyon sok mindenre jó!
A tetejét szórjuk meg egy marék darált dióval, egy kis kókuszliszttel, mandulaforgánccsal, csurgassunk rá kis mézet és végül díszíthetjük egy kis fahéjjal is.
További 30 percig süssük 180 fokon.

Nekem nagyon ízlik. Megmondom őszintén, hogy nem volt kedvem lapokat nyújtani, sodorni stb., ezért született meg ebben a formában a recept, hogy csak az alján van tészta. Szerintem így is nagyon guszta a teteje és nekem egyáltalán nem hiányzik. Az íze pedig talán egy kicsit finomabb a diónak és a méznek köszönhetően, mint a hagyományos változata.

Jó sütögetést mindenkinek!

-HelloPaleo-

Vélemény, hozzászólás?