Nyári divat – vakációs trendek 2022-re!

(x) A jó idő beköszöntével szépen lassan eltehetjük az átmeneti ruhadarabokat is. Persze joggal merül fel a kérdés ilyenkor, hogy mit viseljünk, ha valóban szeretnénk trendben maradni a nyári időszak alatt is. Minden valamire való fashion blog ontja magából a tippeket ilyenkor, sajnos azonban elég sok rossz tanács is születik ennek folyamán. Nézzük meg tehát mit érdemes valójában viselnünk a stílusos megjelenésért a kánikula során.

Strandruhák és strandpapucsok – nem csak a tengerpartra

A strandruhák sokak számára teljesen ismeretlen fogalmat jelentenek. Azonban ezek a lenge kimonószerű ruhák igencsak sokszínű választékkal kecsegtetnek a nyári szezonra – és természetesen nagyszerű viseltet jelentenek a hétköznapok során is. Természetesen egy strandruha csak strandpapuccsal lehet az igazi, de ezt valószínűleg már a CCC fashion blog is leírta kismilliószor. A lábbeli kiválasztása viszont igencsak kényes téma lehet, ha nem csak a homokos tengerparton szeretnénk flangálni benne. Ebben az esetben érdemes a vastagabb, bőrből készült strandpapucsokat előnyben részesítenünk. Ilyen lábbeliket bőven találhatunk a legtöbb nagyáruház kínálatában, akár a CCC-nél is. Náluk elég nagy kínálat van ezekből, ráadásul egész jó áron. Mindennek tetejébe nem csupán az áruházaikban, de a weboldalukról is könnyedén megvásárolhatjuk ezeket. Egy szalmakalappal és menő napszemüveggel igazán remek nyári összeállítást kaphatunk így, ami garantáltan segít majd trendben maradnunk a szezonra.

Sneakerek nyári ruhával és szoknyával

Egy másik igencsak népszerű trend mostanság a sneakerek viselése különféle ruházati összeállításokkal. A férfiak körében például megfigyelhető, hogy a sportos elegancia jegyében gyakran még öltöny mellé is felhúznak egy pár vagány sneakert. A hölgyek esetében viszont igencsak csinos és praktikus viseletet jelent, ha ezeket valamilyen nyári ruhával kombináljuk. Ha kicsit szétnézünk a hírességek köreiben – vagy akár a saját környezetünkben –, akkor jól láthatjuk, hogy igencsak felfutóban van ez a trend. Viszont ugyanilyen vagány, mégis csajos kombinációt kapunk akkor is, ha kedvenc sneakerünket valamilyen miniszoknyával párosítjuk. Sokak számára elsőre egészen extravagánsnak tűnhet ez a fajta viselet, pedig egyáltalán nem éri meg ódzkodnunk tőle.

Retro napszemüvegek

Ha pedig nyár, akkor nem kerülhetjük el a napszemüvegeket sem. Idén a retró divat hódít, és ez nagyon jól látszik a napszemcsiken is. Amennyiben tehát valóban tartani akarjuk a lépést a trendekkel, nem árt ezek közül válogatnunk. Ezek közül sem mindegy viszont, hogy mit választunk, hiszen nem minden divatos, ami retro. Viszont vastag keretes napszemüvegek és a pilótaszemüvegek úgy tűnik, igencsak virágkorukat élik az idei nyár folyamán. Ha tehát ezek közül választunk, biztosan nem fogjuk majd megbánni. Ezt jól mutatja az is, hogy a nagyobb márkák milyen sok ilyen stílusú szemüveget a piacra dobtak mostanság. Ráadásul úgy tűnik, ezek már-már az örök divat részeit képezik, tehát valószínűleg jövő nyárra sem kell majd más napszemüveg után néznünk.