Napjaink fejhallgatói

A fejhallgatók világát nagyban kezdik kiszorítani a fülhallgatók. A legtöbb mobiltelefon vagy zenelejátszó eszköz mellé a gyártók csomagolnak egy kis fülhallgatót. Reflexszerűen mindenki azt használja, és kevesen gondolkodnak azon, hogy igényeiknek megfelelő stílusú vagy működésű darabot válasszanak a csomagban kapott alapszintű fülhallgató helyett.

Választási érvek

A fülhallgatók sokak szerint sokkal praktikusabb kivitelek. Előnyben részesítik azok, akik jobban szeretik a rejtett, észrevehetetlen dolgokat. A fejhallgató mindenképp egy színesebb, mutatósabb választás. Egy fülhallgatónak köszönhetően stílusosabb megjelenést szerezhetünk, mely részben még öltöztet is minket a hétköznapok során.

A fejhallgató választás mellett csak úgy sorakoznak az előnyök. Használatukkal sokkal tisztább, jobb hangminőséget kapunk, sokkal hatékonyabban csillapítja a környezeti zajok hatását a fülhallgatóval összevetve. Kényelmes viselet hosszú távon is. Anyagában változott, már közel sem annyira melegítenek, mint az elődjeik.

Vannak, akik a hátrányokhoz sorolnák, bár inkább a viselő előnyére válik a nagyobb kivitelnek köszönhetően az a külalak, mely a viselőjéhez stílusban passzol, színében pedig öltöztet.

Fő hátrányként azt hozhatnánk fel, hogy egy arasznyival drágábbak, mint a fejhallgatók. Viszont mint tudjuk, a minőséget meg kell fizetni. Egy kevéssel nagyobb befektetésért cserébe jóval többet kapunk.

A fejhallgatók nagyobb méretükből adódóan gyorsabban koszolódhatnak, főként, ha nem rendszeresen használjuk, és valamelyik sarokba levetve kallódik.

Fejhallgató kivitelek

Ránézésre minden fejhallgató egyforma. A viselésük azonban már mást mutat. A fejhallgatókat két csoportra oszthatjuk. Az egyik csoportot a fülre simuló, a másikat a fület körülölelő fejhallgatók alkotják. A fület körülölelő kivitel maximálisan kivédi a környezeti zajokat, a legjobb hangminőséget tudják biztosítani, de ezek azok a kivitelek, amik jobban melegítik a viselőjét. Ezek a tradicionális fejhallgatóhoz jobban hasonlítanak.

A fejhallgatók másik csoportját a modernebb változatok teszik ki. Ezek a hagyományos kivitelekhez képest jóval kisebb darabok, és kialakításuknak köszönhetően csak a füleinken ülnek, így a levegő átjárhatja, szellőzést biztosítva. Könnyű és kényelmes viselet, még mozgó és dolgozó személyeknek is javasolt, mert nem csúsznak könnyen le vagy mozdulnak el.

A Maxell Mxh-Hp200 fejhallgató fehér változata mellett több színben is kapható. Biztosan elérhető a Te kedvenc színedben is. Ez a típus szellős, és könnyed viseletű kivitelnek abszolút megfelelő modell. Mellette kitűnő hanghatást biztost, sőt a beépített mikrofonjának köszönhetően még telefonálásra is alkalmas.

A Gigaplaza.eu weboldalán széles választékot találhatsz ezeknek a perifériáknak a tekintetében. Kínálatukban a régies modellek mellett az extra fejlesztések is elérhetőek.