Most már otthonra is szerezhetsz automata szappanadagolót

A téli időszak beköszöntével sok mindenre kell figyelni annak érdekében, hogy megőrizhessük az egészségünket. A megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitel sokat erősíthet immunrendszerükön, de az is nagyon fontos, hogy mindig rétegesen öltözködjünk ebben a sokszor csalóka évszakban. Azoknál, akik hajlamosak vastag ruhákba felöltözni ilyenkor, gyakran megesik, hogy míg odakint éppen kellemesen érzik így magukat, addig egy melegebb helyiségben már izzadni kezdenek. Ilyenkor pedig már sajnos könnyen meghűlhetnek.

Télen a hideg, száraz, és sok esetben alacsony páratartalmú időben könnyebben terjedhetnek a vírusok, így fokozottan kell arra is figyelnünk, hogy ne csak akkor mossuk meg alaposan a kezünket, amikor hazaérünk, de étkezések előtt és orrfújás után is!

Sokan nem is tudják, de az egyik legpiszkosabb bőrfelületünk a közünkön található. Nem is kell ezen meglepődni, hiszen egész nap használjuk a kezünket: vele érintünk meg mindent, vele kapaszkodunk, segítségével használunk eszközöket. Ilyenkor bizony sok-sok bacilus is kerül a bőrfelületünkre, melyek a melegágyai lehetnek a különböző megbetegedéseknek, ha elmulasztjuk a kézmosást.

Nem véletlen az, hogy már egész korán, a bölcsődékben, óvodákban folyamatosan arra tanítják a pedagógusok a gyerekeket, hogy mindig mossanak kezet a WC használat után, amikor bejönnek az udvari játékból, valamint az étkezések előtt és után is. Igen komoly esély lehet arra, hogy valamilyen betegséget szerzünk be, ha elmulasztjuk a megfelelő higiéniás kézmosást, hiszen az egyes kutatások szerint a fertőzések közel 80 százaléka az érintkezés útján terjedhet. Mindezt ki lehet küszöbölni, ha figyelünk arra, hogy kezünket megtisztítsuk, amikor csak alkalmunk van rá.

Nem kell, hogy a kézmosás egy unalmas tevékenység legyen, egy automata szappanadagolóval érdekessé, és izgalmassá is tehetjük, mindez pedig a gyermekek esetében nagyon is fontos lehet. Nagy előnye az ilyen készülékeknek még a különleges használati lehetőségen túl, hogy gazdaságosan adagolja majd ki a folyékony szappant. Valóban csak annyit nyom a kezünkre, amennyi elegendő lesz ahhoz, hogy tiszta legyen majd a bőrfelületünk. Nem kell megijedni ettől az újítástól az otthonunkban, hiszen ennél egyszerűbben használható fürdőszobai kelléket nehezen lehet találni.

A linkre kattintva már rá is bukkanhatnak az ideális automatikus szappanadaglóra, melynek használta jóval higiénikusabbnak tekinthető, szemben egy sima pumpás fertőtlenítővel. Ami még a linkelt oldalon található készülék mellett szól, hogy nem csak a fürdőben, szappannal lehet használni, de akár a konyhában is a mosogatószerrel. Az oldalon minden fontos információt megtalál még az automata szappanadagolóról, így amennyiben már gondolkodott korábban azon, hogy beszerez egy ilyen készüléket, náluk ezt most könnyen és jó áron meg is teheti.