Mire kell figyelni tükörvásárláskor?

(x) Milyen fajta tükrök vannak? Milyen funkciókat töltenek be? Milyen változatot érdemes választani a fürdőszobába? Miért praktikusak a tükrös szekrények? Melyik típus alkalmas a teljes öltözék ellenőrzésére? Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

A tükröknek nemcsak abban van fontos szerepük, hogy ellenőrizzük bennük a kinézetünket, hanem a dekorálásban is. Ma már igazán különleges változatok is kaphatóak, különféle keretekkel és formákkal, melyek nagymértékben hozzájárulnak a szobák stílusos berendezéséhez.

Vízszintesen és függőlegesen is felakaszthatóak

Milyen fajta tükrök vannak? Szerencsére napjainkban rendkívül széles a választék ezen a téren, például kaphatóak fali, nagyméretű, dekorációs, világítással ellátott, kerek, álló és sminktükrök, valamint fürdőszobatükrök és tükrös szekrények.

A fali változatok megfelelő elhelyezésével elérhető, hogy nagyobbnak és világosabbnak tűnjön a szoba. A kis alapterületű helyiségek esetén egyenesen kötelező ezeknek a típusoknak a beszerzése. Ezek a változatok vízszintesen és függőlegesen is felakaszthatóak. A nagy méretű változatok is kiváló választásnak bizonyulnak ebből a szempontból, ráadásul lehetővé teszik a teljes öltözék ellenőrzését.

A dekorálásban van fontos szerepük, bármelyik helyiségben jól mutatnak

A dekorációs változatoknak, nevükből is adódóan, leginkább a dekorálásban van fontos szerepük, bármelyik helyiségben jól mutatnak. A fürdőszobába pedig érdemes a fürdőszobatükrök közül választani, mert biztosan megállják a helyüket nedves környezetben is, amellett, hogy rendkívül praktikusak. 

A tükrös szekrények pedig azért bizonyulnak jó választásnak, mert nemcsak a tükör funkcióját töltik be, hanem kiváló lehetőséget biztosítanak a különféle tárgyak tárolására is. Sminktükröt is érdemes beszerezni, melynek köszönhetően könnyebbé válik a sminkelés vagy éppen a borotválkozás. Továbbá egy nagyobb változattal együtt egyszerűen ellenőrizhető hátulról az elkészült frizura. Szerencsére ma már széles a választék, így rengeteg típus közül lehet válogatni. Érdemes szétnézni a DekorPlaza.hu minőségi tükrei között.

Mekkora a rendelkezésre álló fal felülete, milyen a helyiség világítása?

Ahogy már említettük, rendkívül széles a választék, hiszen kapható tükör kerek, ovális vagy szögletes formával, illetve kerettel vagy keret nélkül. Sőt, polccal vagy polc nélkül, illetve világítással vagy világítás nélkül is kapható. Szóval mindenkinek az egyéni igényeitől függ, hogy melyik változatra esik a választása.

Természetesen az egyéni igények mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy mekkora a rendelkezésre álló fal felülete, illetve azt is, hogy milyen a helyiség világítása. Minden tükör esetében rendkívül fontos a jól megválasztott elhelyezés. Minden változat esetében fontos, hogy kielégítse a stílus és a praktikum terén az igényeket.