Miért jó az egyedi karikagyűrű?

(x) Túl vagytok az eljegyzésen, talán ki is tűztétek már a nagy nap dátumát, de lehet, hogy még nem vagytok tisztában azzal, hogy mennyi feladat vár rátok addig. Az egyik ilyen nagyon fontos tevékenység a karikagyűrű kiválasztása. Ez az az ékszer, amit a párok jellemzően már együtt választanak ki, így elkerülhető az, hogy valaki a másikat okolja, ha nem tetszik neki a karika.

De lássuk is, hogy mit kell tudni az egyedi karikagyűrűkről!

A választás fontossága 

Életetek első nagy kompromisszumára készültök, ami a karikagyűrű kiválasztása. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy mindenki álljon ki amellett, ami tetszik neki, és próbáljátok megtalálni azt a közös nevezőt, azaz közös karikagyűrűt, amit mindketten szívesen viselnétek egy életen át. Persze könnyen lehet, hogy mindkettőtöknek más tetszik, főleg úgy, hogyha még köszönőviszonyban sincs egymással a kettő. Ebben az esetben a legjobb megoldás, ha mindketten kiválasztjátok a számotokra legvonzóbb elemeket a nektek tetsző ékszerről, majd kerestek egy ékszerészt vagy épp webáruházat, ahol mindezt megvalósítják a számotokra. Azzal jó, ha még az elején tisztában vagytok, hogy egy egyedi karikagyűrű készítése, soha nem olcsó mulatság. 

Amennyiben mégis egyedi karikagyűrűben gondolkodtok, akkor a legjobb megoldás, ha már előre, alaposan felméritek a kínálatot. Ez történhet személyesen, azaz különböző ékszerboltok bejárásával, de akár online is, hiszen ma már rengeteg ékszerész rendelkezik online felülettel. Ha az ár is számít nektek, akkor mindenképp nézzetek körül a Gyűrűguru kínálatában, mivel ott garantáltan jó áron juthattok karikagyűrűkhöz

A legfontosabb trendek

A karikagyűrű alapvetően aranyból készül, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend a platina és a palládium is. Ez utóbbit inkább a fémallergiában szenvedő párok választják. Színét tekintve a korábbi sárgaarany tradícióhoz képest, ma már sokkal lazább a kínálat, hiszen napról napra hódítják meg a párokat a fehér- és a rozéarany kollekciók. 

Míg a nők szeretik a csillogást, így előszeretettel díszítik kövekkel vagy gyémántokkal a karikagyűrűjüket, addig a férfiak inkább a letisztult és egyszerű vonalat preferálják. Talán ennek is köszönhető, hogy ma már egyáltalán nem kötelező eleme a karikagyűrű-választásnak, hogy a felek gyűrűje tökéletesen egyforma legyen. Jobbára inkább főbb vonalaikban hasonlítanak a gyűrűk, ami pontosan kifejezi azt, hogy összetartoznak, akárcsak viselőik. Színét és felületét tekintve igen széles a paletta, hiszen ma már bármilyen stílust lehet ötvözni bármivel. 

Ahogy azt fenn is megfogalmaztuk, mindenképp közösen induljatok neki a karikagyűrű kiválasztásának. Nemcsak egy közös kötelezettség, hanem egy remek program sok nevetéssel és izgalmas ékszerek próbálgatásával. Mi kell ennél több, ami a közös életetek felé mutat?