Miért érdemes keresőoptimalizált weboldalt készíttetni?

(x) Egy nagykanizsai vállalkozásnál nagyon fontos hogy legyen egy jól működő weboldal ami növeli ügyfélkörünket. A nagy számban megnövekedett internet felhasználók száma is mutatja hogy a lakosok nagy része használ okostelefont vagy asztali számítógépet szolgáltató/információ keresésre.

Weboldal készítés keresőoptimalizáltan vagy sem?

Nagyon sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy bár elkészítettük weboldalunkat, (nem is olcsón) de nem hoz bevételt. Hogy mi ennek az oka? Amikor honlap készítésről beszélünk, akkor 2 fajta weboldal készítő cégeket/magán vállalkozókat különböztetünk meg: akik keresőoptimalizált honlapokat készítenek és akik nem. Igazából ez normális, mert a weboldal készítés és a SEO (keresőoptimalizálás) két különböző szakma. Sajnos ha van egy szép weboldalunk az még nem jelenti azt hogy a vevőink száma növekszik vele, viszont a keresőoptimalizálás lényege az ügyfélszerzés. Természetesen egy website elkészítése egy nagyon komoly munka, de amiről sajnos a szolgáltatók nem beszélnek az-az, hogy a honlapunknak magától nem lesz jó helyezése a Google-keresőben. 

Hogyan sorolja jó helyezésbe a Google egy weboldalt?

Egy SEO alapján elkészített weboldal előkészítésekor a SEO szakember megbeszéli az ügyféllel hogy milyen szolgáltatást ajánl az oldalon, kik a konkurens vállalkozók. Ezzel elkezdődik az első munkafolyamat: a kulcsszó kutatás. 
Miután megvannak a megfelelő kulcsszavak amikre az böngészők keresnek, meg kell tervezni a honlap felépítését kulcsszavak alapján és megírni a keresőoptimalizált weboldal szöveget. Ezt nevezzük: SEO – szövegírásnak. Nagyon fontos a felépítése a szövegnek, a kulcsszavak száma és a megfelelő  helyen való használata. Mindenképp egy gyakorlott szakemberre érdemes bízni ezt, mert itt  a szöveg írásnak egy bonyolultabb formájával állunk szemben.
Ha meg vannak a szövegek, meg kell keresni a megfelelő képeket hozzá. Azt gondolnánk hogy ez már a dizájn szakember feladata, de igazából a SEO szakember tudja hogy lehet azt a weboldalra feltölteni hogy ne lassítsa  a weboldal betöltési idejét, ami kulcsfontosságú eleme a jó helyezésnek.

Ez a 3 fő eleme egy keresőoptimalizálva elkészített weboldalnak. Mind a három a On-site kategóriába tartozik ami azt jelenti hogy a weboldalon belül történik. Természetesen vannak még technikai-SEO elvárásai is a Google-nek a honlapra nézve.

Miket vár még el a weboldalunktól a Google az On-Site és a technikai-Seon kívül?

Bár nem a weboldal készítés része de egy nagyon fontos elem a linkháttér (backlinkek) a besorolásnál. Minél több és jó minőségű weboldal beszél a honlapunkról, annál értékesebbnek látja azt a Google és ezáltal jobb helyezést ad oldalunknak. Természetesen hogy jó minőségű-e egy weboldal vagy sem, azt is egy SEO-szakember tudja megállapítani. Ezt a részét a keresőoptimalizálásnak linképítésnek (linkbuildingnek) nevezzük.

Összefoglaló

Elengedhetetlen hogy egy weboldal készítő cég/vállalkozó keresőoptimalizálás ismeretekkel is rendelkezzen ha üzleti célú honlap készítéssel bízzuk meg.

Fontos-e nagykanizsai SEO céget megbízni?

Nem feltétlenül. Ami nagyon fontos  hogy milyen keresőoptimalizálás referenciákkal rendelkezik. Össze is mérhetjük SEO cégek között is hogy különböző kulcsszavakra (amit például a Google ajánl egy keresőszót beírva) hányadik helyen dobja fel a SEO cégek között. Magyarországon a legnagyobb SEO cégek Budapesten találhatóak.