Melyik típust válasszuk egy fűnyíró akció lehetőségei közül?

(x) A tavasz beköszöntével egy fűnyíró akció lehetőségeit böngészve könnyedén megtalálhatjuk azt a típust, amellyel kényelmesen karbantarthatjuk a kertes házunk környezetét. Ha a lakossági felhasználást nézzük, a legtöbb esetben egy elektromos vagy akkus darab is tökéletes lehet, hiszen halkan üzemel, praktikusan használható, a teljesítménye pedig jellemzően elegendő a kerti gyep nyírására.

Fűnyíró akció: melyik típust válasszuk?

Ha igazán extra teljesítményre van szükség, akkor még mindig a magasabb áron elérhető benzinmotoros változatok jelenthetik a jó megoldást. Ha azonban háztartási körülmények közé keressük az ideális választást, az elektromos modellek között érdemes körbenézni.

Az utóbbiak számos előnnyel rendelkeznek a benzines darabokkal összehasonlítva, egyedüli érték a teljesítmény lehet, ahol elmaradnak. Egy nagyobb, 600 négyzetméter feletti terület karbantartása esetén érdemes elgondolkodni egy benzinmotoros típuson, azonban ekkor számolni kell azzal, hogy ezek lényegesen nehezebbek, hangosabbak, a működésük károsanyag kibocsátással jár együtt, valamint az üzemanyag folyamatos utánpótlását is biztosítani kell.

Az elektromos fűnyírók előnyei

Ezzel szemben viszont számos érv szól amellett, hogy egy fűnyíró akció ajánlatai közül az elektromos típusok között nézzünk körbe. Először is tudni kell, hogy ezek közé tartoznak a hálózati kábellel a villanyhálózatra csatlakoztatható, valamint az akkumulátoros darabok is.

Az kábeles elektromos fűnyíró előnye a halk működés, az üzemi zajszintje lényegesen alacsonyabb a masszív benzines darabokkal összevetve. Üzemanyag sem szükséges a működésükhöz, mindössze egy szabad konnektorra és egy hosszabbítóra lesz szükségünk a használatához. Hátrányt ugyanakkor pont ez jelenhet, hiszen munka közben figyelni kell a kábelre, néha útban lehet és a mozgásunkat is korlátozhatja.

Az akkus fűnyírók hasonló pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek, a könnyű súlyuknak köszönhetően jól lehet haladni velük, legyen szó sík területről vagy egy meredekebb emelkedőről. A modern típusok nagy üzemidejű akkumulátorokkal működnek, amelyek képesek akár egy feltöltéssel az egész kert megmunkálására. Nagyobb terület esetén érdemes lehet egy pótakku vásárlása is, hogy ne kelljen a gép lemerülése miatt ideiglenesen felfüggeszteni a munkálatokat.

Egy fűnyíró akció remek lehetőséget teremt, hogy kedvező áron jussunk hozzá a számunkra megfelelő típushoz. Ha tisztában vagyunk a kertünk méretével, sajátosságaival, akkor a gyártói utasításokat, termékleírásokat figyelmesen átnézve megtalálhatjuk azt a típust, amely biztosan nem fog kellemetlen meglepetéseket okozni, nem kell kompromisszumokat kötni a használatuk során.