Masszázsmedencével a könnyebb elalvásért

A felgyorsult és stresszes világunkban szerencsésnek mondhatja magát, aki esténként gond nélkül elalszik. Sajnos azonban folyamatosan nő azok száma, akik rendszeresen alvásproblémákkal küzdenek. Amellett, hogy az alvási nehézségek még több frusztrációt és fáradtságot okoznak, valamint könnyen vezethetnek depresszióhoz. Éppen ezért szükséges idejében kezelni az alvásproblémákat, amiben a masszázsmedence a segítségedre lehet.

Az altató hatású tabletták

A modern ember egyik ismérve, hogy bármi problémája adódik, előszeretettel nyúl gyógyszerekhez. Természetesen nem kivétel ez alól az álmatlanság sem, erre bizonyíték a rengetegféle altatótabletta. Tény, hogy ezek a tabletták látszólag tökéletes megoldást nyújtanak az álmatlanság kezelésében, viszont nagyon sok lehetséges mellékhatásuk van, nem beszélve arról, hogy a gyógyszer bevételével csak a tünetet lehet kezelni, magát a problémát nem. Ugyanis az álmatlanság első számú okozója a stressz, így ennek kezelésével jellemzően megszűnnek az alvási gondok is.

A stressz és a meleg víz

Számos kutatás kimutatta már, hogy a meleg víz jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt. Különösen igaz ez a masszázsmedencék rendszeres használatára, hiszen számos pozitív egészségügyi hatást képes kiváltani a gyakori fürdőzés. Többek közt például serkenti a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, javítja az immunrendszert, enyhíti az ízületi panaszokat, és nem utolsósorban a stressz csökkentésében szintén komoly szerepet játszik.

Ennek oka, hogy a meleg víz endorfint, vagyis boldogsághormont szabadít fel az agyban, aminek köszönhetően az elme megnyugszik, valamint oldja az izomfeszültséget is, melynek hatására a test szintén ellazult állapotba kerül. Az is a melegnek köszönhető, hogy az erek kitágulnak, ezáltal a pulzus lassabbá válik, a szívverésszám csökken, és a test felhevül.

Alváshoz viszont fontos, hogy a test maghőmérséklete csökkenjen, ami azonnal mérsékelődni kezd, mihelyt kiszállsz a meleg vízből. Ezzel tehát azt a jelet kapja a szervezet, hogy megkezdődött az alvásra készülődés, vagyis elérhetővé válik a forgolódás nélküli, nyugodt és pihentető alvás.

A masszázsmedence szerepe az alvásban

Felmerülhet a kérdés, hogy miért jobb a masszázsmedence, hogyha az otthoni hagyományos fürdőkádban is lehetne minden este forró fürdőt venni. Ennek kettő oka van.

Egyik ok, hogy a masszázsmedence vizének hőmérséklete állandó, a fürdőkádban viszont folyamatosan hűl a víz, nagyjából 20-30 perc után már kellemetlen a fürdőkád egyre hűlő vizében tartózkodni.

Másik ok, hogy a masszázsmedencében a különféle masszázsprogramokat szintén be lehet vetni a tökéletes ellazulás érdekében.

Amennyiben te is szeretnél minden este egy jakuzziban lazítani a könnyebb alvás reményében, de még nincs sajátod, nézz szét a Caldera Spas oldalán, és rendelj egy igazán minőségi darabot!