Legyen Ön is biztonságban, legyen okos riasztórendszer a házban!

(X) Amikor a saját vagy a családtagjai biztonságáról, a vagyona védeleméről van szó, a biztonságtechnikai eszközök minőségének kérdésében nem köthet kompromisszumokat. Napjaink korszerű riasztórendszereivel szerencsére nem is kell…

A biztonságérzet alapvető, de sérülékeny is egyben

Mindannyian természetesnek vesszük, hogy az otthonunkban biztonságban vagyunk: a komfortzónánkon belülre csak azokat az embereket engedjük, akiket ismerünk, akikben megbízunk. Nem is igen törődünk a biztonságunk sérülékenységével mindaddig, amíg a közvetlen környezetünkben – vagy éppenséggel nálunk – nem történik olyan sajnálatos esemény, ami megrengeti az addigi biztosnak hitt alapokat.

A lakásfeltörések, betörések, rablások világába csöppenve pillanatok alatt az áldozat szerepében találjuk magunkat, annak minden negatív hatásával szembesülve. Nincs rémisztőbb annál, mint amikor hazaérve a felfeszített ajtó és a padlótól a padlásig felforgatott lakás látványa fogad, értékek tűntek el vagy vesztek kárba. Az anyagi kár mellett meg kell birkózni azzal a ténnyel is, hogy vadidegenek járkáltak a lakásunkban, turkáltak a személyes holmijaink között, és az addig bomba biztosnak hitt helyet ilyen alapon bárki, bármikor újra leigázhatja, akár akkor is, ha éppen otthon tartózkodunk.

A probléma kezelhető, a baj megelőzhető

Ha már megtörtént a baj, azonnal cselekednie kell, és megtenni mindent annak érdekében, hogy a betörés ne ismétlődhessen meg. Ha olyan szerencsés, hogy eddig még sikerült elkerülnie egy ilyen bűncselekmény bekövetkeztét, akkor pedig érdemes a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. Hogyan? Korszerű riasztórendszerek telepítésével, amelyek olyan vagyonvédelmi rendszerek, amelyek lakásba, irodába, többszintes házba, raktárépületekbe egyaránt telepíthetőek.

Ki fogja telepíteni a riasztót és mennyiért?

Amikor hagyományos riasztót szeretne, mindig szükség van engedéllyel rendelkező riasztószerelőre. Egy szerelőbrigád viszont egy családi ház esetén több tíz- vagy százezer forint munkadíjat számolhat fel. És ez egy társasházi lakásban sem lesz sokkal olcsóbb mulatság. Nem beszélve a jelenlegi munkaerő hiányos időszakról, ahol hónapokra előre be vannak táblázva a szakemberek.

A Riasztóbolt Magyarország komplett vezeték nélküli riasztórendszereit akár Ön is könnyen, gyorsan és egyszerűen telepítheti, a vezetékezéssel járó kellemetlenségek (fal vésése, por, törmelék keletkezése, esztétikai problémák) elkerülésével. Mindezt szerelő igénybevétele nélkül, akár egy délután alatt.

A vezeték nélküli okos riasztórendszerek távolról felügyelhetőek, élesíthetőek – hatástalaníthatóak, programozhatóak, mindössze az okostelefon legyen nálunk. Típustól függően beépített Internet és GSM modullal vagy WiFi kapcsolattal rendelkeznek, így minden rendkívüli eseményről azonnal értesülhetünk, de a nagyobb biztonság érdekében távfelügyeleti rendszerbe is köthetőek.

És ha túl sok filmet láttunk agyafúrt bűnözőkről, akkor sem kell rettegni: ezeket az eszközöket nem tudják szabotálni! A részegységek kétirányú, speciális kódolással kapcsolódnak a központhoz (néhány másodperces folyamatos lekérdezéssel), minden nemzetközi szabványnak és EU elvárásnak megfelelnek, egyes termékek esetén pedig hazai MABISZ minősítéssel is rendelkeznek. Szétszedésre, piszkálásra, zavarokra ugyanúgy jeleznek nekünk, mint egy betörésre. Megbízhatóságukat bizonyítja, hogy a téves riasztásokra oly kényes biztonsági kivonuló szolgálatok maguk is telepítik és ajánlják ezeket. 

A riasztó többé már nem unalmas napszámos…

Ha azt gondoltuk, hogy a napi ki-be kapcsolgatáson túl másra nem használhatók az eszközök, bizony tévedünk. A hagyományos betörésjelzésen kívül a vízkifolyás vagy a tűz érzékelése is egy-két plusz eszközzel megoldható. Sőt, ezek a riasztók már okos otthonos funkciókkal is rendelkeznek, kiegészítőkkel vezérelhetővé válik a világítástól kezdve a locsolás vagy a légkondicionálás is. Különböző automatizmusok is beállíthatóak, így riasztásra felkapcsolhat a villany, bezárhat vagy kinyithat egy okos zár, megszólalhat a sziréna.

Lehetőség van távolról állandó vagy ideiglenes hozzáféréseket adni takarítónak, kertésznek, bármilyen ideiglenes ott tartózkodónak (pl. felújító vagy szerelőbrigád), egy eseménylista lekérdezése pedig pár gombnyomás. Ráadásul az okostelefonján futó alkalmazásban hozzá rendelhet IP kamerákat is a riasztóhoz, így riasztáskor azonnali képet is láthat és rögzíthet. 

Legyen biztonságban, legyen okos riasztórendszer az otthonában!