Kutyatulajdonosok javaslatait várják

A beszerzésre kerülő ürüléktároló edények hatékony kihelyezése érdekében kéri Önöket a városvezetés, szíveskedjenek javaslatot adni arra, hogy az edények letelepítése konkrétan hová történjen.

 

Tisztelt Nagykanizsai Polgárok!

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”
Mahatma Gandhi.

Nagykanizsa Önkormányzata 2012 novemberében hirdette meg a felelős állattartást szolgáló 3 éves programját. Ennek keretében ez év ősszel megkezdjük a városban a kutyafuttatók építését, valamint a kutyaürülék-gyűjtő edények kihelyezését is. Ahogy a kutyafuttatók helyszínének kijelölésénél, úgy az ürülékgyűjtő edények telepítésénél is messzemenőkig figyelembe akarjuk venni a város polgárainak javaslatait, vagyis az Önök véleményét.
A beszerzésre kerülő edények hatékony kihelyezése érdekében is kérjük Önöket, szíveskedjenek javaslatot adni arra, hogy az edények letelepítése konkrétan hová történjen. Ez azért is fontos, hogy valóban a leggyakoribb ”kutyasétáltató útvonalak” mentén legyenek gyűjtőedények, illetve elkerüljük az olyan, felesleges telepítéseket, ahol a használatuk minimális lenne.

Főként a kutyatartók kezdeményezésére – de összhangban az önkormányzatunk céljaival, érdekeivel is – támogatni kívánjuk a városban egy állatbarátokból álló, alulról építkező és majd civil szerveződésként működő állatvédelmi őrszolgálat, állatvédőrség létrehozását és 2014. szeptemberétől való működését.
Az állatvédőrséggel, a szervezet munkájában való önkéntes részvétellel kapcsolatban további információt munkatársam, dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó nyújt a +36 20 399 0726-os telefonon, illetve a szakmai tájékoztató anyag is letölthető innen.
http://www.nagykanizsa.hu/up_image/Állatvédőrség%20oktatási%20anyag-2.pdf

Kérjük Önöket, hogy az edények elhelyezésére vonatkozó konkrét javaslatukat vagy az állatvédőrséghez való csatlakozásról a szándéknyilatkozatukat 2014. szeptember 1. napjáig szíveskedjenek megküldeni az allatsegites@gmail.com címre e-mailen, vagy pedig a Polgármesteri Hivatal előterében, illetve a ”Kedvencek” Állateledel Szaküzletben (TESCO) elhelyezett gyűjtőládába bedobni.

Segítő közreműködésüket előre is köszönjük!

Nagykanizsa, 2014. augusztus 8.
Cseresnyés Péter
polgármester

Vélemény, hozzászólás?