Kutyakozmetikai alapok – Mit tud a chunker olló?

(X) Még a mai napig vannak olyan emberek, akik könnyelműen kezelik a kutyakozmetika kérdését. Szerintük egy kis “nyissz-nyassz” után nincs is más teendő a kedvencünk kinézetével. Azonban az efféle hozzáállás nemcsak borzalmas kinézetet, de fájdalmas pillanatokat is szülhet a kutyus számára. 

A következő pár sorban tehát szót ejtünk a profi kutyakozmetikai alapokról, megismerkedünk a különféle típusú ollókkal, és azt is megtudhatjuk, hogy pontosan mire is való a chunker. Tarts velünk!

Mi lapul egy kutyakozmetikus eszköztárában?

Egy kutyakozmetikus eszköztára igen széles. Vannak természetesen olyan alapvető kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek, mint amilyenek a kefék, fésűk és a szárítók. Ezenkívül ott vannak még a speciális ollók, nyírófejek és nyírógépek is.

Ugye ez már eléggé komplex? Ez így van rendjén, habár mindez csak fél siker, mert az sem árt, ha az ember tudja használni is ezeket. A kutyusok életében rendkívül fontos például a nyírás és a vágás. A vágásban is többféle eszköz segédkezik, mi pedig most ezekről beszélünk majd többet.

Ollók típusai

A kutyakozmetikában is nagy szerepet kapnak a különféle ollók. A Kések Ollók Webáruház kutyakozmetikai eszközei között például mindegyiket megtalálod, így akár profi vagy, akár laikus, mindenhez kapsz segítséget!

Most pedig vissza az ollókhoz! Ezek közül kiemelhetjük például az egyenes ollót, amelyet a gyűrűs és a hüvelykujjban való tartással tudunk könnyű használni. Leginkább a hüvelykujj le és fel mozgatásával tudunk majd egyenletesen vágni. 

A ritkítóolló egy nagyon fontos eszköz a szakmában, hiszen arra való, hogy a kutyus szőrzetén különböző szinteket hozzunk létre, átmenetet képezve ezzel a test különféle részein. Segít megelőzni a gubancok kialakulását, így a bunda lazább és szebb kinézetű lesz. 

Mire való a chunker?

Végül, de nem utolsósorban chunkert is érdemes beszerezni, amely egy speciális ollótípus. Lássuk, hogy mitől is olyan különleges!

Egy ilyen olló borotvaéles felsőrésszel rendelkezik, ennek köszönhetően nem tolja el a szőrszálakat, így a vágási felület is roncsolásmentes lesz. A pengék egymáshoz illeszkedése is finoman állítható. Szára úgy lett kialakítva, hogy az eszköz kényelmesen használható legyen. Jó a súlyelosztása, az ujjtámasz csökkenti a kéz terhelését. 

A szép szőrfelület megjelenítésében van segítségünkre. Mindenféle felületnyírós kutyus esetében használható, de a nem felületnyírós ebek nyírásában is nagy segítség, a láb oszlopos és nyaki rész egyenletes nyírása során. 

Remélem, kicsit átláthatóbbá tettem a kutyakozmetikai eszközök fontosságát és szerepét. Amennyiben további tippekkel szeretnél gazdagodni, netalán szükséged van néhány új eszközre, akkor keresd fel bátran a Kések Ollók Webáruházat! Legyen a kutyakozmetika minőségi otthon is!