Konténeres sittszállítás: mutatjuk, hogyan válassz szállítót

(x) A konténeres sittszállítás egy nagyon praktikus megoldás mindenki számára, aki gyorsan és hatékonyan szeretne nagyobb mennyiségű sittől megszabadulni. Szinte minden építkezésnél lehet látni ilyen konténereket.

De honnan, kitől jönnek ezek? És ha nekem van szükségem erre, akkor hogyan válasszak megbízható, gyorsan dolgozó céget? Lássuk!

Mire kínál megoldást a konténeres sittszállítás?

Ez a megoldás alapvetően az építkezések, bontások és felújítások helyszíneinek hulladékmentesítésére szolgál. Gyors és hatékony megoldás ott, ahol nagyobb mennyiségű sitt, építési vagy bontási hulladék keletkezik.

Hogy mitől lehet így megszabadulni? A bontásból származó maltertől, tégladaraboktól, kisebb betondaraboktól, hulladéktól, építőanyagok csomagolásától, de akár a nyílászárók kereteitől is. Legyen szó lakóingatlanokról, családi házakról, tárolókról, egész csarnokokról, ha bontásról, építésről vagy csak felújításról van szó, ez hatékony megoldást jelent.

De vannak, akik nem csak erre használják. Sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy rögtönzött lomtalanítást kérjenek így maguknak. Erre szükségünk lehet pl. ha öröklünk. Sok, számunkra értéktelen lom előkerül ilyenkor. Ezektől mielőbb szabadulnánk. Ilyen eset az is, amikor költözünk, de az új házban az előző tulajdonos vagy albérlő minden lomját ott hagyta. Bár az ő kötelessége lett volna megszabadulni tőle, ez ilyen esetben mégis ránk hárul.

Milyen szállító céget válasszak?

Ahhoz, hogy valóban gördülékeny legyen a konténeres sittszállítás, találnunk kell egy megbízható céget. Nem árt, ha nem most kezdték, jó, ha van több évtizedes tapasztalatuk, és kialakult már náluk egy bevált folyamatrendszer. Ez fogja biztosítani azt, hogy minden flottul megy, időben történik minden, és ha bármi probléma merül fel, arra van megoldásuk. Ez egy jó fuvarszervezést, nagyobb flottát, szakképzett munkaerőt feltételez. De így lesznek igazán gyorsak, hatékonyak.

Nagyon fontos a flotta mellett a konténerek száma is. Ha egy cég csak annyival rendelkezik, ahány teherautója van, az nem lesz sem gyors, sem hatékony. Szerencsére van olyan cég is a piacon, akiknél nagy flotta és akár 1000 konténer is várja a bevetést. Na egy ekkora állománnyal már lehet mit kezdeni. Ezzel már egy jó fuvarszervezéssel rengeteg helyre érhetnek ki párhuzamosan. És az sem okoz majd gondot, ha valahol egy hétre ott kell hagyniuk a tárolót, mert bőven van utánpótlás.

Az engedélyek

Nagyon fontos az is, hogy a cégnek meglegyenek a megfelelő engedélyei, egy bejegyzett, működő cég legyen mögöttük. Ez azért fontos, mert így lesz csak biztosítva az, hogy megfelelően lesz kezelve a tőlünk elszállított hulladék. Jó lenne elkerülni az út szélén kiborított hulladékhegyeket. Minden hulladékot vagy újra kellene hasznosítani (ha lehetséges), vagy a megfelelő, engedéllyel rendelkező lerakóba kellene elhelyezni.