Kiegészítő fűtést keres rövid telepítési idővel?

(X) Ismerje meg a tökéletes megoldást!

Vannak olyan élethelyzetek, amikor a már készen, berendezve álló otthonunkban átalakításokat kell eszközölnünk. Előfordulhat például, hogy egy korábban tárolásra használt helyiségből alakítunk ki szobát, egy addig fűtetlen részt kell felmelegíteni, mert egy új családtag, egy új lakó költözik be. Ilyen esetekben, amikor a már meglévő rendszerünk rendben működik, akkor általában a legkevésbé sem szeretnénk az egészet cserélni. De mégis mit lehet tenni?

Érdemes a figyelmünket ilyenkor az olyan elektromos fűtési megoldások felé fordítani, amilyen egyebek mellett a fűtőszőnyeg is. Mivel a padlófűtés egy már évezredek óta jól szuperáló megoldás, annak egy felújított változatával nemigen hibázhatunk, otthonunkban egyenletes meleg, magas komfortérzet alakul ki. A padlófűtésnek is több fajtája létezik, általában ezek telepítését érdemes akkor elvégezni, amikor a ház, a lakás épül, mert utólag sok bontással és munkával járhat a pótlásuk. Ha viszont nem ragaszkodunk a fűtőfóliához, illetve esetleg nem fér el az otthonunkban, a fűtőszőnyeg optimális lehet számunkra, hiszen ennek telepítése nem igényel komoly bontási munkálatokat.

Megdöbbentően gyorsan telepíthető rendszerről van szó, ami a lakás bármely pontján megállja majd a helyét – igen, a fürdőszobában is. A fűtőszőnyeg könnyen és egyszerűen szabályozható a termosztát segítségével, ami azt jelenti, hogy szobánként eltérő hőmérsékletet biztosíthatunk az otthonunkban. Ez az említett speciális esetekben, így ha például kisbabánk van, akinek nagyon fontos, hogy biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet, különösen hasznos lehet.

A padlófűtés további nagy előnye, hogy a lábunk nem fázik többé, így a hőérzetünk sokkal jobb lesz, mint egy radiátor használata mellett. A hőmérséklet egységes lesz, nem kell attól tartanunk, hogy a padló túlmelegedne, máshol pedig nem lesz megfelelően meleg. Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy ezzel a megoldással a falak szabadon maradnak, így jóval könnyebben hasznosíthatjuk a teret, nem kell sakkozni a radiátorok adott elhelyezése miatt.