Jön a Spartan! Így készüljenek a kanizsaiak!

Lakossági tájékoztató a Spartan Nagykanizsa Super & Sprint versenyről!
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakóközösséget, hogy a Spartan Nagykanizsa Super & Sprint elnevezésű akadályfutó versenyünket 2021. augusztus 14-15-én szombaton és vasárnap rendezzük. A verseny központja: a Csónakázó-tó keleti oldalán fekvő területek.

A két versenynap folyamán közel 5000 fő résztvevőt felvonultató sporteseményünkön az indulók napközben folyamatosan rajtolnak.

(Fotó: archív. MTI/Varga György)


Eseményünk közúti forgalmat nem érint, ugyanakkor a nagyszámú résztvevő miatt nagyobb forgalomra lehet számítani a környéken. Igyekszünk a várost tehermentesíteni, a forgalomirányításhoz biztosítjuk a megfelelő rendőri és rendezői jelenlétet, mégis rövidebb időszakokra – elsősorban 7-es és a 61-es főutak közlekedésében – előfordulhatnak kisebb kellemetlenséggel járó fennakadások a verseny napjain.

A Csónakázó-tó területét 2021. augusztus 13. (péntek) reggel 8:00 órától 2021. augusztus 15. (vasárnap) este 18:00 óráig a rendezvény biztosításának céljából a korábbi években megszokottaknak megfelelően lezárjuk.

A Rizling- és a Kilátó utcákat a Csónakázó-tó felőli kijáratnál lezárjuk, így a fenti időszakban ezen utcák megközelítése a Csónakázó-tó irányából gépjárművel nem lehetséges. A Boroskupa, Szüret, Juhfark, Óbor utcában élőket arra kérjük, hogy a fent jelzett időpontban szíveskedjenek magukkal vinni lakcímkártyájukat, ugyanis ennek felmutatásával tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

A Csónakázó-tó területén a rendezvény napjain csak korlátozott számban parkolhatnak autók, jegy megváltása ellenében. A helyi buszjáratok a Csónakázó-tó parkolójába nem hajtanak be. A helyközi buszjáratokkal megegyezően a tó bejárata előtti megállónál lehetséges rájuk a fel- és leszállás.

Arra kérjük Önöket, hogy amennyiben szívesen megtekintenék eseményünket, és lehetőségük van rá, válasszák a gyalogos-, kerékpáros-, vagy a tömegközlekedést a verseny területének megközelítéséhez.
Rendezvényünk kapcsán az Önöket érő esetleges kellemetlenségért ezúton is elnézésüket kérjük, igyekszünk ezt a legkisebb mértékűre csökkenteni.

Megértésüket és türelmüket ezúton is köszönjük!
A Spartan Nagykanizsa Super & Sprint szervezőcsapata