Ismerje meg a grafitos hőszigetelés előnyeit!

(x) A hőszigetelés jelentőségét ma már senki sem kérdőjelezi meg. Az energiatakarékosság mind környezetvédelmi szempontból, mind pedig a pénztárcánk szempontjából kifejezett előnyökkel jár. A kérdés tehát nem is az, hogy legyen vagy sem, sokkal inkább az, hogy miből készüljön.

Melyiket válasszuk?

Szigetelésre nagyon sokféle anyagot alkalmazunk, a polisztirol különféle típusai mellett például kőzetgyapot és más anyagok is rendelkezésre állnak, amelyek közül érdemes mindig az adott lehetőségek és igények alapján dönteni. Ma a grafitos polisztirol melletti érveket sorakoztatjuk fel. Ismerje meg Ön is a Hozo hőszigetelés webáruház grafitos hőszigetelését!

Első az elhatározás, második a választás!

Amikor már elegünk van az egyre növekvő fűtésszámlákból, s nyáron sem tudjuk megőrizni az otthon kellemes enyhülést kínáló hűvös levegőjét, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy megérett a helyzet a változtatásra, és eljött az ideje a cselekvésnek, azaz a hőszigetelés megvalósításának. 

A hőszigetelésnek köszönhetően télen a fűtés révén, nyáron a mérsékelt klíma működtetésének köszönhetően érhetjük el azt, hogy jóval több maradhat hónapról hónapra a családi kasszában, miközben ingatlanunkat is jóval értékesebbé tehetjük a befektetés által.

Ha megvan az elköteleződés, akkor az egyik legfontosabb feladatunk lesz a megfelelő anyagra való rátalálás, mivel ez igen nagymértékben befolyásolni fogja a beruházandó összeg mértékét.

Milyen érvek szólnak a grafitos hőszigetelés mellett?

Ez az anyag alapvetően polisztirol, de grafit hozzáadásával készül, amely nagy hatással van az eredeti tulajdonságaira. Ezek közül a legfontosabb, hogy nagymértékben javul a hőszigetelő képessége, mivel a hőelvezetés nagyjából 20%-kal alacsonyabb lesz, mint a hagyományos hungarocell esetében. 

Azért ez az egyik legfontosabb tényező, mert ez egyben azt is jelenti, hogy ennyivel jobb a grafitos szigetelés, azaz ennyivel hatékonyabban képes megőrizni a benti hőmérsékletet. Más szempontból megközelítve a dolgot ez azt is jelenti, hogy vékonyabb szigeteléssel is képesek leszünk ugyanolyan mértékű eredményeket elérni a sima polisztirollal szemben.

Mikor érdemes ezt választani?

Mindenki választhatja ezt a remek szigetelőanyagot, de egyes helyzetekben kifejezetten nagy előnnyel jár az alkalmazása. Ilyen például az, ha kifejezetten vastag szigetelőréteget kellene telepíteni az adott ingatlanra, akkor ezzel a megoldással sokat spórolhatunk a centiket illetően, így pedig stabilabb rögzítés kivitelezésére is lehetőség nyílik. 

Szintén ezzel a tulajdonsággal függ össze az is, hogy felújításkor jelentősége lesz a grafitos szigeteléssel megnyert extra helynek, kiváltképp olyan részeken, mint a nyílászárók. 

Emellett nem utolsó szempont az sem, hogy kisebb költségei lesznek a szállításnak és a tárolásnak is, egészen egyszerűen azért, mert kevesebb helyet foglal, miközben természetesen nem kell lemondanunk az elvárt képességeiről sem.