Így Válaszd Ki a Számodra legjobb Nyerőgépeket

Nyerőgépet választani nem egyszerű, hiszen ma már egy átlagos online kaszinóban is több ezer teljesen eltérő slot játék állhat a rendelkezésedre. Nyerőgépekből ma már több variáció létezik, mint égen a csillag, melyek közül a klasszikus nyerőgépek, a retro gyümölcsös nyerőgépek, a 3D nyerőgépek, a modern videó nyerőgépek, a megways slotok és a “Book of..” slotok csak néhány a legnépszerűbb stílus közül. A döntés némiképp könnyebb, ha egy olyan kiváló online kaszinóban játszol, mint például a Vulkán Vegas, amely csak magas RTP nyereménykifizetésű játékgépeket kínál, amelyek közül sok akár több száz milliós nyereményeket is kínálhat. Ilyen esetben rosszul választani nem tudsz, azonban a jó és a még jobb vagy legjobb választás között is van különbség! Ha igazán nagy pénzeket akarsz szakítani, akkor neked mindig a legjobb opciót kell megtalálnod! A következőkben leírunk néhány egyszerű szempontot, amely mentén gondolkoznod érdemes, ha biztos akarsz lenni benne, hogy azt a gépet pörgeted, amelyen a legtöbb esélyed van nyerni!

Alacsony vs. Magas volatilitású slotok

Alacsony volatilitásúnak nevezzük azt a nyerőgépet, amely egyenletesebben, de kisebb nyereményeket oszt, míg magas volatilitásúnak számítanak azok a gépek, amelyek nagyobb nyereményeket osztanak, de adott esetben ritkábban. A játékstílusod alapvetően határozhatja meg azt, hogy a kettő közül melyik fajtát érdemes preferálnod. Az alacsony volatilitású nyerőgépeket bármikor pörgetheted, akár csupán néhány perc idejéig is, hiszen az alacsony volatilitás miatt gyakrabban számíthatsz nyereményekre. Cserébe viszont ritkán fogsz igazán nagyot nyerni. Ezzel szemben a magas volatilitású nyerőgépeket csak akkor érdemes pörgetned, ha hosszabb ideig tervezel játszani, mivel így lehet több esélyed megcsípni egy igazi nagy nyereményt. Cserébe viszont az elérhető maximális nyeremények jóval magasabbak. A magas volatilitású nyerőgépeken akár még jackpotok nélkül is elérhetőek a 100x vagy 1000x nagyságrendű szorzók.

Kevés vs. Sok nyerővonalas slotok

Valójában a nyerővonalak számának jóval kisebb jelentősége van, mint sokan gondolják, azonban a többség továbbra is szinte már spirituális fontosságot ad ennek az egyszerű tényezőnek. A kevesebb nyerővonal egyszerűbb szimbólumkombinációkat és könnyebben követhető játékmenetet kínál, ezáltal ideális lehet kezdő játékosok számára, azonban a nyereménykifizetést ez nem befolyásolja. A nyereménykifizetés mértékét csakis az RTP érték befolyásolja. Ennek ellenére természetesen zavaró lehet, ha egy 1024 nyerővonalas gépen játszol és szinte követni sem tudod az eseményeket. Aggódnod azonban nem kell, hiszen a számítógép mindig felszámítja neked az összes győztes kombinációt, akkor is, ha te már követni sem tudod, hogy mi történik a képernyőn. A nyerővonalak száma tehát nagyon megosztó paraméter. Egyesek a csupán 5-10 nyerővonalas egyszerű slotokra esküsznek, míg mások azt szeretik, ha minél több dolog történik egyszerre a képernyőn.

Klasszikus slotok vs. Minijátékok

Egy nyerőgép komplexitása persze nem csak a nyerővonalak számában, hanem magában a játékmenet sokrétűségében is mérhető. A mai modern online nyerőgépek esetében egyes esetekben szinte már több időt tölt a játékos különféle minijátékokkal, mint a tárcsák pörgetésével. A különféle ingyenes pörgetéses nyereményszorzós játékon belüli bónuszkörök, a dupla vagy semmi játék, és a találd meg a kincset stílusú kiválasztásos minijátékok csak néhány, a modern slotokon elérhető számtalan kifinomult bónusz játék közül. Ezek a bónuszjátékok eredetileg azért születtek meg, hogy színesebbé és izgalmasabbá tegyék a játékot, azonban sokak szerint sikerült egy kicsit túllőni a célon. Ennek megfelelően a játékosközönséget ismét két csoportra lehet osztani. Vannak, akik úgy érzik, hogy a minél egyszerűbb játékmenetű, akár csupán klasszikus 3 tárcsás retro nyerőgépeken tudnak a legjobban taktikázni és ezeken van a legnagyobb szerencséjük, míg mások számára a modern nyerőgépek funkció, mint például a dupla vagy semmi nélkülözhetetlenek a jó játékhoz.

Progresszív jackpotok

A progresszív jackpotokat sokan üldözik, azonban csak a legszerencsésebb játékosoknak adatik meg, hogy valaha is kipörgessenek egyet! Vannak, akik már több évtizede próbálkoznak hiába ezekért a sokszor több száz vagy akár több ezer milliós nyereményekért. Ennek megfelelően a szerencsejátékosok egy pesszimistább csoportja szerint ezek az álomszerű, de nagyon ritka jackpotok teljesen lényegtelenek. Úgy vélik, hogy nem szabad előnyként tekintened a progresszív jackpotokra, hiszen úgysem te leszel az, aki majd kipörgeti. Mások azonban úgy vélik, hogy azonos RTP érték és játékfeltételek mellett semmi hátrányuk nem származik abból, ha megadják az esélyt a “lehetetlennek”. Érdekesség, hogy a legnagyobb jackpotokat sokszor olyan játékosok viszik el, akik nem is a jackpot miatt választották az adott nyerőgépet.

Különféle játékstílusok és a szerencse

Ha még kezdő vagy és még nincsenek kedvenc nyerőgépeid, akkor az a legjobb, ha minél többfélét kipróbálsz, hisz így megtudhatod, hogy melyiken vagy szerencsés és melyiken kevésbé. Lehet, hogy te egy olyan gépen leszel szerencsés, amin az összes barátod csak veszíteni szokott. Soha nem lehet tudni. A legfontosabb, hogy minél hamarabb beazonosíts azokat a slotokat, amelyeken szerencsésnek érzed magad és ne ragadj le olyan játékgépeknél, amelyeken csak veszítesz. Azt is tudomásul kell nyerned, hogy nem fogsz minden egyes nap nyerni. Ha egy szerencsétlen napon addig akarsz játszani, amíg vissza nem nyered a pénzed, annak nem lesz jó vége. Pedig lehet, hogy másnap ismét próbálkozva sokkal szerencsésebb napod lenne és egy-két pörgetéssel visszanyernéd a tegnapi veszteségeket! A profi szerencsejátékossá válás titka a kitartó és fegyelmezett játék!