Hogyan válassz akkumulátoros fúró-csavarozót?

(X) Az akkumulátoros gépek megjelenésével sokak élete vált sokkal könnyebbé. Ezek az okos és hasznos gépek képesek arra, hogy sokkal hatékonyabban végezzük el velük a ház körüli munkákat, feladatokat. 

Miért van jelentősége annak, hogy akkumulátoros egy kisgép?

A ház körül is hasznos kisgépek többsége nemcsak akkumulátoros kivitelben, hanem hagyományos, hálózatról használható formában is elérhető. Miért éri meg mégis az akkumulátoros változatot választani?

Az akkumulátoros gépek esetében nem lesz többé probléma a vezeték. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a feladat kivitelezésében nem lesz többé akadály a vezeték, hanem azt is, hogy olyan helyen is használható a gép, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áramforrás. 

Ezen felül egy további előnyt is bezsebelhetsz, ha akkumulátoros kisgépet vásárolsz, ez pedig a kompakt kivitelezés. Ennek köszönhetően sokkal könnyebben mozgathatóak és könnyebb bánni is ezekkel az eszközökkel. 

Az akkumulátoros fúró-csavarozó előnyei

Az akkumulátoros fúró-csavarozó mindezzel a praktikus tulajdonsággal rendelkezik. A háztartásban ez az egyik leggyakoribb kisgép, amely fellelhető, mégpedig azért, mert sokoldalú, hiszen fúrási és csavarozási feladatokat is elvégezhetünk vele, másrészt pedig gyakran szükség van rá egy átlagos otthonban is. 

Gondoljunk csak olyan egyszerű feladatokra, mint képek vagy órák felszerelése a falra, a bútorok falhoz való rögzítése, vagy a megvásárolt bútorok gyors összeszerelése. Az Elefántszerszám.hu Webáruház akkumulátoros gépei között olyan kiváló minőségű akkumulátoros fúró-csavarozók közül választhatsz, amelyek a legjobb és méltán legismertebb gyártók termékei, mégis a lehető legkedvezőbb áron juthatsz hozzájuk. Már csak egy kérdés maradt: hogy hogyan válassz a hatalmas kínálatból?

Szempontok az akkumulátoros fúró-csavarozó vásárlásához

Választhatunk az akkumulátor típusa szerint: a Li-ion akkumulátor megbízhatóbb és hosszabb életű, mint a NiCd, de akár az utóbbi is megfelelhet, ha nem használod túl gyakran a gépet. A következő szempont az akkumulátor kapacitása legyen, amit az Ah értéke mutat, s minél magasabb a szám, az akkumulátor annál tovább tud folyamatosan működni, egyetlen töltéssel. 

A másik mérőszám, amire érdemes figyelni, az a nyomaték, amelynek mértékegysége a Nm. Minél magasabb ez az érték, annál alkalmasabb a géped a nehezebb, komolyabb feladatokra is. Választhatsz olyan fúró-csavarozót, amelyben állítható a sebesség, amivel a gép dolgozik. Ez főleg akkor érdekes, ha komolyabb munkákra is használni fogod.

Ha már számok, akkor még a fúrásteljesítményt is érdemes figyelembe venned. Ez a teljesítmény külön van megadva fa, illetve fém esetében, s a mértéke mutatja meg, hogy az adott anyagban milyen mélységet tudsz fúrni az adott géppel.

Végül, de nem utolsósorban a különböző tartozékok, valamint a megfelelő tárolóeszköz is megfontolásra méltó, ha már beruházol egy akkumulátoros fúró-csavarozóba.