Hogyan legyen sikeres az első randid?

(x) Idegessé tesz az első randi gondolata? Nem tudod, mit csinálj ilyen helyzetben, és nincsenek jó ötleteid? Netán korábban rossz élményeket szereztél? Nem vagy egyedül. Kevesen találják egyszerűnek a randizást, különösen a Tinder és egyéb társkereső appok korában.

A jó hír, hogy a megfelelő stratégiával elkerülheted a gyakori buktatókat és szorongató helyzeteket. A randit inkább várni kell, mint rettegni tőle! Kövesd ezeket a tippeket, és a randi több, mint nagyszerű lehet!

1. Ne bonyolítsd túl a dolgokat!

Az első randi egy ismeretlennel tele van bizonytalansággal. Ne bonyolítsd a dolgokat azzal, hogy megpróbálja megszervezni a tökéletes romantikus vacsorát, vagy egy egész napos kirándulást! Ehelyett a randi legyen rövid és egyszerű. Egy csésze kávé a belvárosban bőven elég, hogy kiderítsd, szeretnél-e az illetővel több időt tölteni. Persze, jól jönnek az izgalmas randi ötletek, hiszen a kávéból ebéd vagy vacsora is lehet.

2. Ne stresszelj feleslegesen!

Egy kis szorongás természetes az első randin, de meg kell szüntetni azt a fajta stresszt, amely zavarba ejt, és kényelmetlenné teszi a randizást. Minél nyugodtabbnak éred magát, annál könnyebben megy majd a randi! Az egyik egyszerű trükk az, hogy ne a partnereddel szemben, hanem az egyik oldalán foglalj helyet. Ez csökkenti a nyomást, és beszélgeté közben mindketten figyelhetitek egy kicsit az embereket – írja a randiappokat összehasonlító Toprandi oldala.

3. Ne SMS-ezz, találkozz személyesen!

Lehet, hogy a beszélgetés egy appon kezdődött, de nem szabad túl sokáig ott maradnia. Ahhoz, hogy igazán megismerjük egymást, többre van szükség, mint üzenetekre a képernyőn: az arckifejezés, a testbeszéd és a hangnem is legalább olyan fontos, mint a szavak tartalma. Ne pazarold az időt egy virtuális kapcsolatra – menj oda, és találkozzon a szavak mögött megbújó valódi személlyel!

4. Készülj néhány témával!

Felmerülhet a kérdés, kell-e egyáltalán készülni az első randevúra. De ha előzetes felkészülés nélkül nem mennél állásinterjúra, akkor miért lenne ez más helyzet? Gondolj néhány jó első randevús kérdésre, amelyet feltehetsz, és néhány érdekes válaszra is azokra a kérdésekre, amelyek felmerülhetnek veled kapcsolatban. Arra azonban ügyelj, hogy ne interjúként kezeld ezt a helyzetet.

Miről beszéljünk az első randin?

Íme néhány példa a témákra, amelyek segítenek a helyes útra terelni: valld be, hogy ideges vagy! Az őszinteséget mindenki értékeli. Felmerülhetnek a kedvednc ételek, kedvenc filmek is, amelyek gyorsan képet adhatnak a másik életmódjáról és ízléséről.

Ne feledd, az első randin a kérdések ugyanolyan fontosak, mint a válaszok. Valójában a beszédnél is fontosabb, hogy jól tudj hallgatni, odafigyelni a másik emberre és számára kényelmes helyzetet teremteni. Ennek érdekében – egyelőre – kerüld a szexszel vagy pénzzel kapcsolatos kényes témákat!