Hogyan készítsünk örökifjú belső teret?

(x) Új otthont rendez be, és aggódik, hogy a drága bútorok hamarosan kimennek a divatból? Aggodalmai sajnos jogosak. Íme néhány tanács hogyan rendezheti be belső terét úgy, hogy az élete végéig örömére szolgáljon.

Ne törődjön a trendekkel, legyenek saját preferenciái

Ha “katalógusszerű” otthont szeretne, akkor a trendekkel kapcsolatos félelmei valószínűleg valóra válnak. A bútorkereskedőknek és az életmódmagazinoknak alapvetően a divatirányzatokra kell hagyatkozniuk és az értékesítést kell szem előtt tartaniuk.

Pontosan az eladások növelésére irányuló törekvés az, ami a bútorokat fogyasztási cikké tette. Rengeteg megfizethető bútor van a boltokban, de ezek valós élettartama csak néhány év. Nemcsak a divatirányzatok, hanem a fizikai kopás szempontjából is.

Tehát ahelyett, hogy egy “katalógus” szerű otthont valósítana meg, gondolja át, hogy mit szeretne valójában. Biztos hogy minden anyag korszerű és nem csak mutatós dizájnelem? Ha tényleg a tudatosan szeretne lakberendezni, akkor semmi sem fog elavulni. A képzeletnek nincsenek határai, így akár hagyományos fotel helyett választhatunk merész darabot is, mint a függőfotelek.

Egy gyakorlott asztalos képes eredeti, teljesen egyedi bútorokat készíteni. Az őszinte kézművesség sosem unalmas.

Tekintsünk vissza az időben

Érdemes megvizsgálnunk a régi idők lakberendezési trendjeit és bútorai, azok amelyek még ma is visszaköszönnek olyan klasszikusnak számítanak amelyek soha nem fognak kimenni a divatból. Erre tökéletes példa a parketta. De rengeteg más elemet is találsz, amelyeket a divatirányzatok figyelmen kívül hagynak.

Fogadjon minőségi anyagokra

Mint már említettük, a kiskereskedelmi láncok a bútorvásárlás során is fogyasztói magatartásra kényszerítik a vásárlókat. Emiatt, bár a bútorok megfizethetőek, rövidebb élettartamúak is.

Ezt egyszerű kivédeni – válasszon drágább, tömör fából készült darabokat, és műanyag helyett inkább fémet. Az ilyen bútorok élettartama összehasonlíthatatlanul hosszabb lesz, mind a kialakítás, mind a sérülésekkel szembeni körülmények tekintetében.

Legyen óvatos a mintákkal és motívumokkal

Ha a cél egy hosszú távon jól kinéző belső tér kialakítása, akkor a színek és minták kiválasztásánál meglehetősen óvatosnak kell lennie.

Egy színes belső festék sokkal gyorsabban kifakul, mint egy semleges fehér. A csempézés és más felületek hasonlóan érintettek. Ismétlem, az egyszerűség hatalom. A bizonytalan kísérletek helyett inkább a visszafogott színeket és az egyszerű mintákat részesítse előnyben.

Ha ragaszkodik a sajátjához, és a bonyolultabb dekorációt kedveli, próbáljon meg olyan egységes stílust találni, amely az egész lakásban ismétlődik.