Gondoskodjon körmei ápoltságáról, és szerezzen be manikűr- vagy pedikűrkészletet!

A nyár és a meleg idő beköszöntével, ahogyan a cipőt felváltja a papucs, egyre nagyobb figyelem irányul nem csak a kéz, de a lábujjak körmeire is. Ahhoz, hogy nyáron is megfelelően ápoltak legyenek, megfelelő manikűr- és pedikűrkészletre van szüksége.

Továbbá a színes és mintás női körmök mellett a férfiak is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a körmük ápoltságára, így érdemes beszereznie otthoni használatra a gépezetet, hiszen mindenki számára hasznos lehet. 

Miért szükséges figyelmet fordítania körmeire?

A száraz, töredezett, lerágott, esetleg ápolatlan és piszkos körmök mindkét nem számára kifejezetten taszítók lehetnek. Nem csak párválasztás alkalmával, de egy munkahelyen vagy hivatalos ügyintézésnél sem illik ápolatlan körmökkel megjelenni.

A köröm sokat elárulhat magáról az emberről is. A láb esetében is kifejezetten lényeges a megfelelő ápoltság, de ebben az esetben inkább egészségügyi szerepe van. Mivel az ember egész álló nap talpon van, így megérdemli azt a kényeztetést, amit a pedikűrös gépek adhatnak.

Összességében elmondható, hogy hasznos és kényelmes, ha az ember rendelkezik otthonában egy praktikus manikűr- vagy pedikűrszettel, hiszen mindamellett, hogy odafigyel körmei egészségére és ápoltságára, pénzt is spórolhat. 

A szaruréteg megvastagodása, azaz a bőrkeményedések megléte a talpon igen gyakori jelenség, hiszen a területre folyamatosan nyomás nehezedik, aminek következtében az elhalt hámrétegből álló bőrréteg megvastagszik. Mindemellett a sok talpon állás mellett a rosszul szellőző cipő is okozhatja a jelenséget. Mindez nem csak látványában csúnya, de az egészségre sincs jó hatással. 

Az ideális manikűr- és pedikűrkellékek

Kezelés tekintetében mindenekelőtt legalább napi 5 percet kellene a lábat 37 fokos vízben áztatni, mellyel felpuhul a megkeményedett bőr. Áztatásra nagyon hasznos a lábfürdő is, amely már számos kivitelben megtalálható a piacon. A láb alapos megszárítását követően habkő és reszelő segítségével kell reszelni a szaruréteget, vagy igénybe venni a hatékonyabb pedikűrkészletet, a csiszológépet vagy az elemes talpreszelőt. 

A pedikűrös eszközök továbbá a körmök ápoltságának és egészséges állapotának fenntartásában is nagy szerepet játszanak, majd pedig jöhet a szebbnél szebb, színes, matt vagy éppen csillogó géllakk, amelyet egy kis kézügyességgel saját magának is felvihet, és megfelelő eszközökkel tartóssá is tehet.

Ugyanez a kézre is igaz, ma már beszerezheti azon manikűreszközöket, amelyekkel kezére is gyönyörű alkotásokat hozhat létre. Csupán megfelelő mennyiségű és minőségű lakkra, valamint egy UV vagy LED lámpára lesz szüksége, és máris kész az otthoni manikűrszalon, amelyet a hét bármely napján, bármikor igénybe vehet.