Fürdőszobai kiegészítők: ezekre mindenképpen szükséged van!

(x) Ha már sikerült minden bútort és szaniter beszerezni a fürdőszobába, a legtöbb már a helyére is került, akkor itt az ideje elgondolkodni a kiegészítőkön. Ezekkel teljessé tehetjük a helyiség küllemét, így nem árt szétnézni az üzletekben és a webáruházakban, hogy minden apróság a helyére kerülhessen. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyek azok, amikre mindenképpen szükséged lesz!

Kiegészítők a WC-hez

Talán mondani sem kell, hiszen igen egyértelmű, hogy a WC-hez mire van szükség. Ettől függetlenül megemlítenénk mind a WC-kefét, mind a kukát egyaránt. Előbbiek kapcsán bőven akad műanyagból, letisztult designnal és minőségi anyagból készült típus a boltok polcain. Ezt eléggé gyakran kell cserélni, azonban így is érdemes olyat beszerezni, amely beleillik az összképbe. Legyen szó porcelánról, üvegről, esetleg króm tartóról egyaránt. 

Ami pedig a WC-ülőkéket illeti, szintén fontos elemei a helyiségnek. A Mozaikkerámia WC-ülőkéi között hatalmas kínálatban találhatsz minőségi modelleket. Léteznek ebből is műanyag kivitelek, azonban sokkal fontosabb, hogy tartós és strapabíró legyen, hiszen napi szinten használatban lesz. Lényeges továbbá a szín, hiszen nem mindegy, hogy harmonizál-e a fürdőszobával vagy sem. A több méretben kapható kellék esetén érdemes figyelni arra, hogy a WC-kagyló méretéhez és formájához passzolót vásárolj. Nagy szerencse, hogy szerelése könnyű, nem kell hozzá szakember sem. 

Fürdőkádhoz szükséges elemek

Amennyiben kisebb méretű helyiséggel rendelkezünk, abban az esetben megoldást jelenthet a fürdőkád melletti falra szerelt polc vagy rács. Ezen minden apróság kényelmesen elfér, nem lesznek szanaszét a samponok, a kefék, a tusfürdők, a szappanok és az egyéb apróságok. Egyszerű megoldás a tapadókorongos kivitel, olcsó, bár sokszor sajnos nem jó a teherbírása, könnyen leesik. Nem érdemes tehát ezeket telepakolni, így talán nagyobb eséllyel marad a helyén. Érdemesebb viszont fúrható, kád vagy mennyezet közé tehető kiegészítőket választani, amelyek jóval tovább bírják, ráadásul szinte bármit elbírnak, ami rájuk kerül. 

Ha viszont extra kényelemre vágyik a család, akkor jöhet pár kádpárna, kádra helyezhető tartók és tálcák, amelyek fürdés közben lehetnek igen hasznosak. Zuhanyzás során pedig érdemes olyan függönyt választani, amely megóvja a helyet a kifolyó víztől. Egy jól megválasztott kellék igen sokat dobhat a hangulaton.

Mire van szükség a mosdókagyló környékén?

Nem szabad megfeledkezni a mosdóról sem, hiszen ide is rengeteg mindent be kell szerezni az elején. Ott van például egy stílusban passzoló fogkefe és szappantartó, de meg kell említeni a falra szerelhető polcokat, hogy minden rendezett legyen ezen a területen is. Fontos továbbá, hogy legyen elegendő tárolóhelyünk az apróságoknak, a tisztítószereknek, amik kapcsán a legjobb megoldás a mosdó alatti szekrény. Ide rengeteg mindent el tudunk pakolni anélkül, hogy túl sok helyet foglalnának a fürdőszoba többi polcán. Ráadásul sokkal esztétikusabb is.