Ezért érdemes szert tenni SSL tanúsítványra

(x) Manapság a neten böngészők jelentős százaléka nem csak arra használja az internetet, hogy hírportálokon olvasson cikkeket és szórakoztató videókat nézzen. Sokan a neten bankolnak, ott szerzik be a kisebb-nagyobb árucikkeket, amik a háztartáshoz szükségesek. Egyre többen döntenek úgy, hogy a heti nagybevásárlásukat is online végzik.

A webshopok gombamód szaporodnak, hiszen megnövekedett az igény arra, hogy az emberek a nélkül is tudjanak vásárolni, hogy kimozduljanak otthonról. Különösen az elmúlt évek eseményei sarkalltak erre új tömegeket.

A magukra valamit adó webshopok a legfontosabb szempontok közé sorolják vásárlóik biztonságát. Egy webáruház biztonságos működéséhez elengedhetetlen az SSL tanúsítvány megléte. Persze nem csak webshopokat üzemeltető cégeknek vagy magánvállalkozásoknak érdemes ezt beszerezni, hiszen immáron a megbízhatóság jele lett az, hogy egy weboldal rendelkezik-e SSL-lel vagy sem.

Mire jó pontosan az SSL?

Az SSL tanúsítvány arra jó, hogy bebiztosítsa, hogy az ügyfél böngészőjétől az adott weboldalt futtató szerverig biztonságos úton jussanak el az adatok. Amelyik weboldal rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, ott nincs ok e tekintetben az aggodalomra sem a felhasználók, sem a weboldalt üzemeltető fél részéről.

A digitális tanúsítványokra azt szokták mondani, hogy az SSL/TLS protokollokon keresztül biztosított alapkövek a neten. Ezek gondoskodnak arról, hogy a felhasználó böngészője és a szerver között titkos legyen a kapcsolat abban az esetben, ha bármilyen nemű adatcsere történik.

Az SSL protokoll gondoskodik továbbá arról, hogy megerősítse a szerver valódi mivoltát. A webes böngészők a címsávban egyértelműen jelzik, hogy egy oldal biztonságos-e. A lakat bezárva jelzi azt, hogy van SSL tanúsítványa az oldalnak, ha viszont a lakat nyitva van, akkor ott biztonsági kockázatok merülnek fel az adatok cseréje esetén. Amelyik oldal EV tanúsítvánnyal van felvértezve, ott az oldal címe zöld színnel kerül megjelölésre.

Mire kell figyelni az SSL tanúsítvány beszerzése kapcsán?

Mint ahogyan a termékek, szolgáltatások többségéből, így SSL-ből sem kizárólag egy típus létezik. Az AB Plusz oldalán a világ legmegbízhatóbb tanúsítvány hatóságai által kiállított SSL tanúsítványokat tudod megrendelni. Ezek kompatibilisek egyedi fejlesztésű oldalakkal, de olyan népszerű keretrendszerekkel is, mint amilyen a WordPress CMS, a Drupal vagy éppen a Joomla.

Amire még érdemes figyelned, az az, hogy egy domainre vagy korlátlan aldomainre szeretnéd-e használni az SSL tanúsítványt. Természetesen a korlátlan aldomainre jó SSL-ért többet kell fizetni, ugyanakkor adott esetben lehet, hogy számodra mégis az a jobb választás. SSL-t már meglévő weboldalhoz és újhoz egyaránt be lehet szerezni.