Előzzük meg a nagyobb bajt légbevezetővel!

A lakásunk műanyag nyílászáróival rengeteget spórolhatunk annak köszönhetően, hogy a korszerű ajtók és ablakok rendkívül jól szigetelnek. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a levegő nem csak kifelé nem megy, de befelé sem tud jönni, ami komoly problémákhoz vezethet.

Túl jól szigetelnek a nyílászárók

Számos előnyét élvezhetjük annak az otthonukban, hogy az elmúlt évtizedekben a nyílászárók gyártása fényéveket fejlődött. A műanyagból készülő ablakok és ajtók kiválóan szigetelnek, így nem csak a fűtésszámláinkat csökkenthetjük, de az utca zajaira sem ébredünk fel az éjszaka közepén.

Viszont ahogyan semmi sem tökéletes, úgy ezek a nyílászárók sem lehetnek azok. Az egyetlen gondot a légáteresztés, vagyis a szellőzés hiánya okozhatja. A belső terek áporodott levegője pedig minden, csak nem komfortos.

Ne kockáztassuk az egészségünket!

Bizonyára mindannyian tudjuk, hogy az otthon párás levegője a légúti betegségek melegágya. Arról nem is beszélve, hogy a kisgyermekes vagy asztmás családokban ez a jelenség még nagyobb galibát tudni okozni. A helyzetet súlyosbíthatja, ha ezzel egyidőben a penész is megtelepszik a falakon és a tárgyakon, mert ez ellen igazán nehéz felvenni a harcot. Ha a gombaspórák egyszer megjelennek, akkor évekig bajlódhatunk a házból való kiűzésükkel.

Sajnos arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy számos családi tragédiához vezetett már a nem megfelelő légcsere. Nagyon fontos, hogy a nyílt égésű kazánok és a hagyományos tüzelőberendezések égésterméke elhagyja a lakóteret. Nincs rosszabb a bizonytalan megoldásoknál, mert azok ketyegő bombák!

Félmegoldás az ablaknyitás

Jó ötletnek tűnhet a bukóra nyitva hagyott ablak, ha szellőztetni szeretnénk, viszont ha kiszökik a meleg a lakásból, akkor el is buktuk a megtakarított fűtésköltséget.

Ezzel szemben a műanyag ablakszellőzők energiahatékonyan biztosítják a levegő megfelelő áramlását az egész épületben. A környezetbarát szellőzők áramellátás nélkül építhetők be a lakóhelyiségek homlokzati nyílászáróiba vagy akár a falátvezetésekbe. A légbevezetők diszkrét kialakítással rendelkeznek, tehát a lakás vagy a ház megjelenését sem rontják. Az eszközök nemcsak azért nagyszerűek, mert friss levegőt juttatnak az élettérbe, hanem mert számos kellemetlenségtől kímélhetik meg az otthon lakóit.