Elektromos láncfűrész kompromisszumok nélkül

(x) Az elektromos láncfűrész otthoni használatra teljes mértékben megállja a helyét. Minden tekintetben igazodik a mai kor emberének az igényeihez. Hatékonyság, teljesítmény és zöld technológia terén egyaránt jeleskedik.

Mikor érdemes elektromos láncfűrészt választani?

Hogyha nem ipari méretekben szeretnénk fakitermelői tevékenységet folytatni, akkor minden bizonnyal egy elektromos változat is megteszi a házkörül. Ez egy olyan eszköz, amire mindenkinek szüksége van. Bár el lehet boldogulni nélküle is a kerti munkák és a barkácsolás terén, mégis jelentősen megkönnyíti ezeket a tevékenységeket a ház körüli munkák során. Hogyha tűzifa aprítására kerül a sor vagy gallyazásra, ahhoz mindenképp érdemes egy elektromos láncfűrészt beszerezni.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy bármennyire hétköznapinak tűnnek is manapság ezek az eszközök, a nem megfelelő használatuk életveszélyes lehet. Ezért nem árt némi gyakorlat, mielőtt kemény fába vágnánk a fejszénket, azaz az elektromos láncfűrészünket. Szóval, ha az udvaron a túl nagyra nőtt diófa ágait szeretnénk visszavágni és még nem volt dolgunk ilyen eszközzel, akkor talán nem az a legjobb megoldás, hogy felvisszük magunkkal a magasba.

Elektromos láncfűrész modern kivitelben

Mit lehet még modernizálni egy láncfűrészen? Laikus szemmel nézve nem sok mindent, de akik napi vagy heti rendszerességgel dolgoznak egy ilyen eszközzel, azok jól tudják, hogy mennyit számítanak a plusz funkciók (visszarúgás gátló, biztonsági kapcsoló, szerszámmentes lánccsere stb.).

Hogyha főként kisebb munkadarabokkal dolgozunk, vékonyabb ágakat vágunk nehezen hozzáférhető helyeken, akkor érdemes egy rövidebb láncvezetővel ellátott változat mellett dönteni. A Makita elektromos láncfűrészek között természetesen az ilyen modellek is megtalálhatóak. A ház körüli feladatok elvégzéséhez nagyjából egy 30-40 cm-es láncvezetővel ellátott darab általában elegendőnek számít.

További előnyként lehet felhozni a könnyed kialakítást, ami jobb kezelhetőséget tesz lehetővé. Ehhez természetesen hozzájárul a kényelmes, gumírozott markolat is.

Teljesítmény terén sem vall szégyent

Főleg nem egy 2000 W teljesítménnyel rendelkező elektromos láncfűrész, amely már komoly kihívója egy kisebb benzines modellnek. Emellett csendes, megbízható és nem igényel karbantartást a lánckenésen kívül.

A HiKoki modellek között szintén élvezet válogatni, mivel rendkívül megbízható technológiával sikerült felvértezniük az elektromos láncfűrészeiket.