Ébredjen kipihenten!

(x) Az alvás igénye a fiziológiai szükségletek közé tartozik. Vannak olyanok, akik szinte bárhol, bármikor el tudnak aludni és olyanok is, akiknek ez csak otthoni közegben sikerül. Egészségünk szempontjából azonban nem mindegy az alvás minősége. Ahhoz, hogy kipihenten, frissen ébredjünk, elsődleges szempont a számunkra megfelelő ágy kiválasztása.

Számos más bútordarabhoz hasonlóan, mára az ágyak választéka is igen széles skálán mozog. Alapvetően egyszemélyes és kétszemélyes fekhelyek kaphatók. A kétszemélyes ágyak kínálatából vásárolhatunk boxspring és kontinentális-, francia- és ágyrácsos ágyakat. Most a boxspring és kontinentális ágyakról írunk bővebben.

Boxspring és kontinentális ágyak

Az úgynevezett kontinentális vagy boxspring ágyakkal korábban hotelekben találkozhatott. Szerkezetileg úgy néznek ki, mintha két darab egyszemélyes ágyat összetoltunk volna és erre az ágyalapra, plusz egy matracot és fekvőbetétet is ráhelyezünk. 

Szállodákban azért vált elterjedtté, mert a matrac nem érintkezik közvetlenül az ember testével, így higiénikusabb. A fekvőbetét szükség esetén olcsón beszerezhető. Azonban ezt a megoldást mára választhatjuk otthoni fekhelynek is. 

Tulajdonságok

A boxspring és kontinentális ágyak alapja egy masszív fakeret, ami lehet egy- vagy kétszemélyes méretű. Erre kerül egy egyszemélyes vastagságú matrac, ami leginkább zsákrugós szerkezetű vagy ritkábban egyszerű habszivacs. Az ágyra választhatunk saját kényelmünknek megfelelő matracot. Mivel mások vagyunk, lehet, hogy a párunknak más igényei vannak a matrac keménységét illetően. Ezért elsődleges előnyként azt emelnénk ki, hogy olyan pároknak is ideális, akik eltérő keménységű matracot használnak.

Abban a szerencsés esetben, amikor a pár mindkét tagja ugyanazt a matracot találja kényelmesnek, választhatunk az ágyalapra egy kétszemélyes matracot, amit pluszban fekvőbetéttel is kiegészíthetünk. Ez megnöveli a matrac élettartamát és tovább tisztán tartható, hiszen szennyeződések esetén a fekvőbetét akár gazdaságosan, egy az egyben lecserélhető.

A vastag ágyalapra ágylábakat is szerelhetünk, ezáltal könnyebb az ágy alatt takarítani is. De ágylábak nélkül is ezek az ágyak általában magasabbak, mint más fekhelyek. Ez a tulajdonság fontos szempont lehet az ágy használatát illetően. Azok számára, akik jobban szeretik a magas ülésmagasságú ágyakat, ez tökéletes választás. Azonban, ha alacsonyabbak vagyunk, érdemes kipróbálni mielőtt megvásárolnánk.

Miért jó választás?

Ha olyan ágyat keresünk, ami több évig kiszolgálja az igényeket, nincsenek vele szerkezeti problémák, kellően stabilak és nem utolsó szempontként rendkívül kényelmesek, stílusosak, akkor a boxspring és kontinentális fekhely a legjobb választás. A gazdag variációs lehetőségek miatt egyedivé, és saját igényeinknek megfelelő ággyá tudjuk tenni.

Legyen bármilyen igénye, a Jakubi.hu weboldalán egészen biztosan megtalálja a stílusának, kényelmének megfelelő ágyat. Nézze meg, böngésszen kedvére az oldalon!