Dekorálja környezetét, ültessen virágokat, növényeket kaspóba

(x) Az ősz beköszöntével színesedik a táj, aztán a lombhullással beköszönt a rideg, szürke tél, elveszíti a természet a színeit. A virágládába ültetett egynyáriak és évelők virágözönének is vége, már csak az örökzöldek jelentenek némi üde változatosságot. 

Itt az ideje, hogy a szobanövényekre koncentráljunk, hiszen a kerti növényekhez hasonlóan ezek is napfényt, derűt, szépséget képesek csempészni a szürke napokba, nyugtatólag hatnak testre, lélekre, szellemre. A hagyományos levéldísznövények mellett jó néhány fajta hoz színpompás virágokat is, elég, ha csak a népszerű orchideákra gondolunk. 

Egészséges kertészkedés

Sokan lelik örömüket a kert rendezésében, díszítésében, hiszen nemcsak esztétikai élményt jelent, de testmozgásnak sem utolsó. Könnyítse meg a kerti munkákat praktikus eszközökkel, a Kerti Bútor Webáruház virágcserepeivel és kerti kiegészítőivel, így öröm lehet minden kint töltött perc, akár a pihenést, akár a kertészkedést választja. 

Egy kert minden évszakban bőven ad tennivalót, tavasszal a tél maradványait kell eltakarítani, itt az ideje az ültetéseknek, ősszel pedig fel kell készíteni a növényeket, a gyepet a télre. Egy kisebb teraszon, erkélyen is akadhat tennivaló, amennyiben növényekkel vesszük körbe magunkat, hiszen a klasszikus virágoknak mennie kell, helyükre a fagyokat jól viselő különleges, színes növényeket ültethetünk. 

Díszítse növényeit, kertjét stílusos kaspókkal!

Jó időben a terasz a nappali meghosszabbítása, igyekezzen ennek megfelelően kényelmesen berendezni a maga és a vendégei számára. Stílusában is igazodjon otthona miliőjéhez, az egységes hangulat megteremtése érdekében a legkisebb kiegészítők esetében is figyeljen a részletekre. 

Virágládák, kaspók, virágcserepek is többféle stílusban, anyagban, formában kaphatóak. Beltéren is ültesse növényeit díszes, színes, ízléses cserepekbe, kaspókba a virág igényeit szem előtt tartva. A nagy méretű ládák, cserepek növénytársításokhoz, nagyra növő, teleltetést, vagyis mozgatást igénylő mediterrán növények számára is megfelelőek lehetnek.

Milyen virágcserepek közül választhat?

Rendkívül népszerűek a gondozást nem igénylő, a fagyoknak, az időjárás viszontagságainak ellenálló műanyag cserepek, kaspók, virágládák, hiszen számtalan színvariációban, akár fa-, beton-, rattan- vagy kőhatású változatban is kaphatóak, így a legtöbb kertbe, lakásba illenek. Nem kell amiatt sem aggódnia, hogy hidegben szétfagynak, de az erős napsugárzás sem tesz kárt bennük. 

A mediterrán stílus kedvelői számára különféle színű és formájú cserepek, kaspók állnak rendelkezésre. Amennyiben beltéri teleltetést igénylő növény számára választaná, tartsa szem előtt a földdel teli edény súlyát. Mivel ezek az edényzetek nem viselik a fagyokat, a növények kiszedése után célszerű szerszámos házban, pincében tárolni őket.

A virágládák a tér formálására, megosztására is alkalmazhatók a teraszon éppúgy, mint a lakásban. Vigyen színt otthonába változatos növényekkel és kaspókkal.