Ceremóniamester, avagy a jól sikerült esküvők Alfája és Ómegája

(X) Mi egészen pontosan a ceremóniamester feladata? A tapasztalat azt mutatja, a ceremóniamesterség definiálása, még ma is némi bizonytalanságot generál. Többen nincsenek ugyanis tisztában a ceremóniamester és a vőfény, illetve moderátor közötti különbségekkel. Öntsünk hát tiszta vizet a pohárba!

Az esküvői parti szíve-lelke: a ceremóniamester

ceremóniamester, mint egy ötletes, szórakoztató kohéziós erő, ha kell hangsúlyosan, ha kell, a háttérben meghúzódva gondoskodik arról, hogy a Nagy Nap valóban emlékezetes, örömteli esemény legyen. Olyan Ő, mint a menyasszony jobbkeze – tökéletesen közvetíti és érvényesíti az ifjú ara kívánságait, gondolatait. A ceremóniamester ezenkívül a vőlegény legjobb barátja is – gondoskodik arról, hogy a buli gördülékenyen menjen, a vendégek szórakoztatása pedig garantált legyen.

fbt

Miben különbözteti meg a vőfélytől és a moderátortól?

Nos, a vőfély, népi hagyományokhoz híven, hangulatfelelősként a vendégek mulattatását szolgálja, vezényli a partit, és mindezt népi viseletben, többnyire mókás rigmusokban előadva mondanivalóját. A ceremóniamester tulajdonképpen a 21. századi vőfély: felkészült műsorvezetőként nem hagyja, hogy akár egy perc is unalomba fulladjon, kiváló humorérzékével felpezsdíti, levezényli a partit. Emellett a színfalak mögött szervez és ellenőriz, akár a moderátor.

A jó ceremóniamester…

Sosem lopja el a rivaldafényt az ifjú pár elől. Az általa kezdeményezett játékok, és maga az egész ceremónia stílusa minden ízében harmonizál a menyasszony és a vőlegény személyiségével, elképzeléseivel. Mindig van egy remek ötlete, amivel fel lehet „ébreszteni” az eszem-iszomban kissé elfáradt násznépet. A jó ceremóniamester: Nóra, aki tökéletes iskolapéldája e kivételes szakmáknak.

Nagybetűs Nap Nórával, avagy életre szóló, feledhetetlen emlék

Bár a ceremóniamestert általában férfiként képzelik el a párok, a tendencia szerint a hölgyek is egyre keresettebbek a szakmában. Tökéletes példa erre Nóra, aki a házaspárok körében töretlen szeretetnek és tiszteletnek örvend. Eleganciájával, páratlan hozzáértésével Nóra megteremti azt az idilli atmoszférát, ami az egész násznépet magával ragadja.