Best Form életmód program – zsír utánam, izom előttem

A Best Form ötlete a fitpoint egyik vezetője, Csetneki Gábor fejéből pattant ki. A kezdeti kósza gondolatból viszont Pintér Andrea, a központ szakmai vezetője formált valóságot.

A cél ugyanis nem az, hogy a vendég agyonhajtsa magát, hanem a saját fizikumának megfelelő mozgással elérhesse célját.

Forrás: facebook.com/fitpointmozgaskozpont

Az első Best Form csoport kísérleti jelleggel ez év februárjában indult útjára olyan alanyokkal, akiket módszeresen Andrea választott ki. Az első csoporttagok különböző korú, élethelyzetű, más-más egzisztenciával rendelkező nőkből állt ugyancsak különböző célokkal: valaki fogyni, valaki erősödni, valaki pedig csak mozogni szerett volna. A program során hetente két fix alkalommal edzettek. A személyreszóló edzéstervet először egy állapotfelmérés előzte meg, amivel az edző képes volt feltérképezni az egyének képességeit. A cél ugyanis nem az, hogy a vendég agyonhajtsa magát, hanem a saját fizikumának megfelelő mozgással elérhesse célját. A testreszabás olyannyira komoly, hogy a csoportok közül egy-egy tagnak teljesen egyéni edzésterv kerül a kezébe, ha az állapota úgy kívánja. Az idő előrehaladtával meglepő módon a speciális foglalkozást igénylők is képesek becsatlakozni a többiekhez.

10245318_483992835059694_3776228836582754489_n

Forrás: facebbok.com/fitpointmozgaskozpont

A Best Form program résztvevői az edzésterven kívül mást is kapnak: 8 héten át hetente kapnak különböző étrendet, melyet az edző szab testre, így azt folyamarosan kontrollálni tudja. A csoport tagok olykor „meggyengülnek”, de ilyenkor jön az edző valódi szerepe, a motiválás. Az edzésterv összeállításában Gábor is segédkezett így biztosítva azt a hatást, amit valamennyien el szerettek volna érni a csoport tagjai. A siker 100%-os volt, mindenki képes volt lefaragni annyi súlyt, centit, vagy épp átalakítani saját testét olyanra, mint amit az első nap célként tűzött ki maga elé. Az első teszt-csoporttal tehát bebizonyosodott, hogy a program sikerre vihető a képlet betartásával továbbá azzal, hogy a Best Formosok szeme előtt folyamatosan lebegjen a saját céljuk.

Jellemzően a programok után majdnem mindenki igényli a további edzéseket.

A program azóta 4 sikeres ismétlésen is túl van különböző alanyokkal. Az eddig csaknem 60 résztvevőből csupán 3 tag hagyta abba idő előtt, a programban maradók viszont egytől egyig sikert értek el. Ami még fontosabb, akként is élték meg.
Jellemzően a programok után majdnem mindenki igényli a további edzéseket. Két hónap ugyanis elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy az egyének teljesen átalakítsák életmódjukat, így a végére szinte elképzelhetetlenné válik korábbi „rossz” berögződéseik újra megélése. A programnak tehát végsősoron része az úgynevezett coaching is, miszerint a végzős Best Formosok a karakterükhöz és céljukhoz megfelelő edzéstípusok felé orientálódnak, amit természetesen a későbbiekben is tanácsokkal támogatnak meg edzőik. A program a kezdetekben bizonyosan megterhelőnek érződik, főként lelkileg. Ám erősnek kell lenni a szabályok betartása érdekében, amivel a diadal is garantált!

A korábbi öt program sikere azonban nem áll meg itt. Szeptembertől új Best Form csoportok indulnak kezdő szinten is, maximum 10 fős csoportokban. Emellett az ezt megelőző programok résztvevői számára a FitPoint egy 2. szintű programot is indít, ahol már haladó jelleggel, valamivel intenzívebben mennek tovább. E második szint kulcsfogalma immáron a „testszobrászat”, és nemcsak az „életmódváltás” lesz.