Az ovis kezdőcsomag minden szülő életét megkönnyíti

(x) A tanév elejét igazi fejetlenség jellemzi általában. Az óvoda és az iskola kezdete előtt azok a szülők vannak a legnagyobb bajban, akik elsőszülöttjükkel készülnek a szeptemberre. Nehéz észben tartani, mire van szükség, azt pedig még bonyolultabb eldönteni, hogy mi az, ami nem fog kelleni. Az ovis csomagokat éppen ezért találták ki. Megkönnyítik a szülők dolgát, ha tudják, hogyan fordítsák javukra a bennük rejlő lehetőségeket.

Nem csupán ezekről lesz persze szó a következőkben. Találhatsz néhány tanácsot is a bejegyzésünk végén, amelyekkel gyermeked számára könnyebbé teheted az ovis lét megszokását. 

Az ovikezdés a gyerekek szemszögéből sem egyszerű

A 3-4 éves kisfiúk és kislányok számára a szeptember egy elég ijesztő időszak. Főleg azoknak a gyerekeknek, akik nem töltöttek elég időt szüleik nélkül korábban, ők nagyon nehezen élik meg az elszakadást. 

Ugyan a krokodilkönnyes elválások természetes részei az ovikezdésnek, le lehet rövidíteni, sőt akár ki is lehet kerülni!

Egyrészt lélekben már július-augusztus körül el kell kezdeni őket tréningezni, hogy milyen szuper lesz az ovi. Újra és újra végigmenni egy átlagos ovis napon, minden pozitívumát (a sok játékot, a meséket, a programokat) kiemelve, na meg azt, hogy délután már mentek is érte!

Másrészt pedig szoktatni kell hozzá, hogy egyedül marad más felnőttekkel, például a nagyszüleivel vagy más rokonokkal és családi barátokkal. Így nem lesz olyan ijesztő, amikor az óvó nénik gondjaira bízod ősszel.

Mire való az ovis csomag?

A legtöbb intézmény óvó nénijei jó előre megküldik a listát, hogy mit szeretnének, ha elpakolnál a gyermekednek. Ennek az elemei fognak aztán az oviszsákba bekerülni. Ha az ovis csomagotok részeként szerzed ezt be, az igencsak meg fogja könnyíteni a dolgotokat. A tiédet azért, mert a csomagban található kiegészítőket már csak fel kell tölteni, a kicsiét azért, mert minden, ami az övé, ugyanazzal a mintával lesz ellátva.

A különböző kivitelek közül azt válaszd ki, amelyet gyermeked kedvenc mesehőse díszít. Hadd spóroljunk neked időt, az Ekingnél csak ilyen csomagokat találhatsz!

Az ovis felszerelés fontos részét képezi az ágynemű is. Ezt átgondoltan kell beszerezni és bevinni is. Hogy mire gondolunk? Nos, ha otthon és az oviban ugyanaz az ágynemű (azaz színében és mintájában hasonló/egyező), takaró és párna várja, akkor az elalvás sem lesz olyan nehéz feladat, hiszen a benti és az otthoni ágy alig térnek el egymástól.

Ne felejtsd el a zsákot és minden mást megjelölni a gyermeked jelével! Bármi, ami bekerül az intézmény falain belülre – legyen szó akár csak egy napról is -, rendelkezzen valahol a jelzéssel. Ezzel elkerülheted azt, hogy valaki hazavigye azt, ami a tiétek.

Egy plusz jó tanács

Ha sehogy sem tudod megnyugtatni gyermekedet, és egyre csak fél és nem tetszik neki az ovi, tegyetek el egy képet rólatok. Mondjátok meg neki, hogy ha Anya vagy Apa hiányzik neki, csak nézzen rá a képre!