Az 5 legkedveltebb használt kisautó 3 millió forint alatt

(X) Az, hogy egy ember milyen autót választ magának, nagymértékben függ attól, hogy merre jár vele, milyen céljai vannak az autóval. A napi városban szaladgáláshoz például a legtöbben egy keveset fogyasztó, kompakt méretű járgány mellett teszik le a voksukat, ez ugyanis nagyon meg tudja könnyíteni az életet a zsúfoltabb helyeken. Ha éppen Te is egy ilyen jármű vásárlása előtt állsz, érdemes alaposan végiggondolni a prioritásaidat, mert könnyű elveszi a sok lehetőség között.

Mennyi a keret, mik a prioritások?

Fontos tisztázni, hogy mennyi pénzt szánsz a jármű vásárlására, ugyanis ez már lényegesen leszűkíti a szóba jöhető autók körét. Már 3 millió forint alatt is találhatsz nagyon jó állapotú kisautókat, amik tökéletesek a mindennapi körök futására – de persze az, hogy kicsi, csak egy szempont a sok közül.

Számít, hogy mennyit fogyaszt, és hogy mi minden fér bele, mekkora hely van az utastérben. Ha például gyerekeid is vannak, akiket rendszeresen fuvarozol, nem árt, ha a kompakt méret okos belső kialakítással párosul, hogy kényelmesen beférjen két gyerekülés, és a csemetékkel járó plusz cuccok is a csomagtartóba.

Ha már megvan, mire is van szükséged, elkezdheted a keresést ezek alapján. Lényeges azonban, hogy a konkrét vásárlás előtt tudd meg a kiszemelt autóról, amit lehet: www.carvertical.com/hu oldalon alvázszám alapján megtudhatod, milyen javításokat végeztek rajta korábban – ez nagyon fontos információ lehet!

Milyen típusú autókat vesznek a kis méretű járgányokat keresők?

Az általános tudnivalók után nézzük meg, melyek a legnépszerűbb használt kisautók, amik beleférnek az említett 3 millió forintos költségkeretbe.

  • Honda Jazz. A városi anyukák kedvence, mert nem egy nagy batár autó, könnyű vele parkolni, de a gyerekek és a cuccaik még kényelmesen beleférnek. Praktikusan 4 ajtós, ezért nem kell az első üléseken átbukdácsolva berakni a kicsiket a gyerekülésbe, de az egész autó kellemes méretű. Tökéletes kivitelezésű, biztonságos családi szaladgálós autó.
  • Volkswagen Golf. A Golf igazi klasszikus kedvenc kisautó, kiváló ár-érték aránnyal, és persze az elmaradhatatlan német megbízhatósággal. Nem véletlen, hogy rengeteg Volkswagent látunk a városok utcáin, ezeknek pedig igen tetemes része Golf. A négyajtós kivitel itt is óriási előny. Ha ilyet választanál, vásárlás előtt ne maradjon el az alvázszám lekérdezése!
  • Volkswagen Polo. A Golfhoz hasonlóan a Polo is a kedvenc Volkswagen modellek közé tartozik, és abszolút toplistás, ha kisméretű autó vásárlása a célunk. Ez is 4 ajtós, így gyerekekkel használva is vállalható a kialakítása, a 2017-es modell ráadásul az elődeinél is tágasabb lett, így kompakt mérete ellenére kényelmesnek mondható mindennapi használatra.
  • Toyota Yaris. Egy japán slágerautó, amivel szintén tele vannak az utcák. Az előnyeit nagyon könnyű belátni: kellemes kis kivitel, aminek köszönhetően könnyű a parkolás még zsúfolt városokban is. Ehhez egy igazán tetszetős designt kapott, sokak szívét dobogtatta meg. Újonnan is kelendő volt, használtan pedig szintén az. Kétajtós és négyajtós kivitelben egyaránt elérhető, így még jobban tud alkalmazkodni az igényeidhez.
  • Opel Corsa. Egy nagyon régi klasszikus, ami szintén büszkélkedhet a német autók megbízhatóságával. Az Opel Corsák tökéletesek városi cirkálóknak, és elég sok változata létezik, aminek köszönhetően kiválóan tud igazodni az egyéni igényekhez is. Kétajtós és négyajtós változatban is elérhető, erősebb és gyengébb motorral.

Ha alaposan végiggondolod az igényeidet, és ellenőrzöd a választott autót, biztos, hogy nem fogsz rossz döntést hozni!