Asztalterítő: ha kell véd, ha kell, akkor eltakar

(x) Az asztal különleges szimbóluma az emberiségnek. Az asztal körül ülő emberek kapcsolatba kerülnek egymással, és sok minden eldől egy-egy asztal melletti beszélgetésben. Jelzésértékű az is, ha leülünk valakivel egy asztalhoz, vagy ha elválunk ágytól-asztaltól, de ha nem értünk valamihez, akkor hivatkozhatunk arra, hogy ez nem az én asztalom. Mindennapunk fontos része tehát ez a bútordarab, bánjunk vele méltó módon!

A szépen terített asztal nem csak az ünnepek privilégiuma. Gondoskodjunk arról, hogy mindennap kedvünk legyen az asztalhoz ülni, ehhez adunk cikkünkben remek ötleteket.

Mit tegyünk, ha csak egy karcos, öreg asztalunk van?

Pillanatok alatt megoldható a kérdés egy asztalterítővel. Persze nem egy akármilyennel, ami egy perc alatt ételmaradékoktól tocsog, hanem olyan speciális vastag szövetből készült és PVC-vel bevont terítővel, mint amilyet Fóliás Juci terítői között is találhatsz. Ezek a terítők rengeteg féle színben és mintával kaphatók, így mindenki találhat olyan darabot, ami a lakás stílusához, hangulatához illik.

Hány fős ebédlő asztalt válasszunk?

Ez egy kardinális kérdés a lakás berendezésekor. Mi azt ajánljuk, hogy azt vedd figyelembe, hányan éltek rendszeresen a lakásban, hányan fogtok minden nap együtt az asztalhoz ülni. Azonban, ha például egyedül élsz, de minden hétvégén nagy társaságot fogadsz, akkor válassz egy olyan bővíthető asztalt, amit könnyedén kihúzhatsz, viszont hét közben nem fog helyet foglalni.

Az asztal helye a lakásban

A lakás berendezésekor, főleg, ha egy kisebb lakásról van szó, gondot jelenthet az étkezőasztal elhelyezése. Vannak, akik úgy gondolják, akár meg is lehet spórolni, és beérik egy reggelizőpulttal. Ha valóban ennyire minimális a hely, akkor persze kénytelenek vagyunk ezt a kompromisszumot meghozni, azonban már nagyon remek kisebb étkező bútorok is kaphatók, amik mégis megteremtik az asztalnál evés hangulatát.

Ha tehetjük, válasszuk inkább ezt a verziót, és ha a konyha apró mérete nem teszi lehetővé, akkor a szoba egy sarkát nevezzük ki erre a funkcióra. 

Az ebédlő asztal védelme

A terítő nem csak eltakarja azt az asztalt, amely már megszolgálta az árát, hanem arra is alkalmas, hogy új bútorunkat megvédje. A vastagsága miatt a karcok ellen is kiváló és nagyon könnyen tisztítható. Egyszerűen le kell törölni nedves szivaccsal és azonnal tisztává válik, de igény esetén 30 fokon ki is lehet mosni.

Ezek a terítők nem igényelnek különösebb foglalkozást. Leteríted, és ha ráömlik valami, akkor letörlöd. Nincs hosszas mosás, folttisztítás, szárítás, vasalás. Érdemes tehát ilyet választani akkor is, ha az asztal eltakarásra érett, és akkor is, ha vigyázni kell rá.

Vásárolj terítőt ovis, iskolás gyermeked asztalára gyurmázáshoz, festéshez, kézműveskedéshez, és ezzel meg tudod óvni kis bútordarabot.

Az asztal egy nagyon fontos központja otthonunknak, válassz megfelelő méretűt, tedd központi helyre, és terítsd le egy strapabíró letörölhető terítővel, így nem kell különösebb gondot fordítanod rá a mindennapokon sem!