Arclemosás, ahogy a koreai nők csinálják

(x) Az arcápolási rutin legelső lépése az arctisztítás. Ilyenkor eltávolítjuk az arcunkról a felesleges olajréteget, sminket és szennyeződéseket. Másfelől pedig előkészítjük a bőrünket a további kozmetikumok használatára. 

Európában megszokhattuk, hogy az arctisztítás egy lépésben történik. Olajos, krémes és habzó arctisztítók közül választhatunk, de egyszerre csak egyet használunk. Ezzel szemben a koreai nők a dupla arctisztításban hisznek. Nem ez az egyetlen dolog, amit ők másképp csinálnak. Talán érdemes tanulnunk tőlük, hiszen nem véletlenül tűnik kortalannak az arcbőrük. 

Arclemosás két lépésben

A koreai nők fürdőszobájában mindig két típusú arctisztítót találunk. Nem külön-külön használják őket, hanem közvetlenül egymás után. Az európai szokásokhoz képest ez macerásnak tűnhet, ám ha belegondolsz, csak 2 perccel tart tovább így az arctisztítás.

Az első lemosás után nem lesz tiszta az arcbőröm? Ez a kérdés benned is felmerülhet, amikor a dupla arctisztítás szükségszerűségén mélázol. Talán veled is előfordult már, hogy miután megtisztítottad és tonikkal áttörölted a bőröd, a vatta nem volt makulátlanul tiszta. Szóval a válasz: az egylépéses arclemosás nem mindig elég. 

A koreai nők szeretnek biztosra menni. Mindezt úgy teszik, hogy közben kíméletesen bánnak a bőrükkel. Először olajos arctisztítót használnak, második lépésben pedig egy vizes bázisú terméket.

Hámlasztásra fel!

A koreai arcápolás nem csak a dupla arctisztításban tér el a miénktől. A tisztítás után ők heti rendszerességgel , használnak  kémiai hámlasztót.

Bár eléggé ijesztőnek tűnhet a nevük, valójában rendkívül kíméletesen hatnak a bőrre. Nagyon gyengéden, mégis hatékonyan és egyenletesen oldják le a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket. Ezzel ismét egyensúlyba hozzák a bőrt és elősegítik a megújulási folyamatokat. A hámlasztókkal remekül ki lehet váltani a durva arcradírokat. 

A Geek&Gorgeous kémiai hámlasztó szuper választás, ha egy adalékanyagoktól mentes termékkel szeretnéd kipróbálni a hámlasztást. Ez egy igazi hazai termék. A márka megalapítója egy magyar hölgy, aki saját bőrproblémára keresett megoldást. Annyira jól sikerült neki, hogy erre alapozva egy egész brandet is létrehozott.

Milyen a bőrtípusod?

Amit még mindenképp tudnod kell, hogy a koreai nők sosem találomra határozzák meg az arcbőrüket. Az eredményes arctisztítás ezen áll vagy bukik. Ezt pedig ők nagyon komolyan veszik. 

A dupla arctisztítás eredetileg olajos és vizes bázisú termékek használatából áll. Ezt azonban nem kell szentírásnak venni. Mindig azokat az arctisztítókat válaszd, amik a bőrtípusodnak megfelelően hatnak. 

Problémás bőrön nagyon jól működnek a szalicilsavat tartalmazó termékek. Zsíros bőrre inkább habzó arclemosót használj! Száraz bőr tisztításához a nem habzó, pH-semleges tisztítók a legalkalmasabbak. Kombinált bőr esetén pedig bátran választhatsz egy erősebb lemosót.

Ismered a helloskin.hu oldalt? Itt nagyon sokféle arctisztítót találsz, amik remekül passzolnak a koreai típusú rutinba.