Amikor egy festett kép megérinti az embert

(x) Múzeumban, képtárban járva bárkivel előfordulhat, hogy elmerülve a műalkotások szépségében, akarva-akaratlanul eszébe jut, hogy ilyen képeket csak született géniuszok, óriási tehetséggel megáldott emberek képesek vászonra álmodni és kivitelezni. Felmerülhet az is, hogy: “én biztosan nem lennék képes soha hasonló szépségű kép megalkotására”.

Pedig nem is tévedhetnénk nagyobbat, hiszen bármilyen hihetetlenül is hangzik, minimális kézügyességgel bárki képes lehet a legnagyobbak műveihez mérhető szépségű festményeket készíteni, akár mások, akár esetleg saját maga szórakoztatása érdekében.

Saját alkotás, ami nem csak álom

Itt most természetesen nem arról lesz szó, hogy ismertetünk egy eddig fel nem fedezett varázsszert, amely segítségével bárkit homlokon fog csókolni a zseniális talentummal megajándékozó múzsa. Ezzel szemben szeretnénk megismertetni egy olyan technikát, amely gyakorlatilag bárkit képes meglepni az alkotás semmivel össze nem vethető élményével, mindezt ráadásul úgy, hogy a végeredmény egy szemet gyönyörködtető festmény lesz.

Hogy mindez hogyan lehetséges? A rejtély megértéséhez akár egészen az óvodáskorig érdemes visszanyúlni. Leginkább abban a korában bizonyára mindenki találkozott olyan kifestőkkel, ahol az ábrákon, rajzokon különböző számok különböző színeket jelentettek, és e számok segítségével lehetett élettel, azaz színekkel megtölteni az ábrákat, képeket.

Voltak olyan illusztrációk, ahol geometriai formák azonosították be a színeket, és voltak olyanok, melyek esetében már konkrét matematikai alapműveletet kellett végrehajtani, hogy rájöjjünk, melyik színnel is kell kifesteni az adott területet. Azért itt könnyebb a helyzet.

Házilag készített remekművek

A tulajdonképpeni lényeget ezzel már el is árultuk. Ilyen alapokra épülnek fel az Alkoss Otthon kreatív áruház számfestő szettjei is, természetesen sokkal professzionálisabb tálalásban, prémiumminőségű összetevőkkel és minden szükséges eszközzel, mely az alkotáshoz szükséges.

Hogyan is néz ez ki a gyakorlatban? A webáruházban népszerű témák szerinti csoportokra vannak osztva az alkotások és kiválasztva a kedvenc kategóriát, megjelennek a választható képek.

Témaként felmerülhetnek portrék, tájképek, állatos vagy akár absztrakt alkotások is. Közös jellemzőjük az, hogy a professzionális, átgondolt kialakításnak köszönhetően bárki képes a siker ígéretével nekivágni a kiválasztott kép megfestésének.

Ehhez a festő jelöltnek csak a lelkesedését, kézügyességét és idejét kell adnia, minden más összetevő a kiválasztott készlet része.

A számfestő csomag tartalmazza az ecseteket, a vásznat, a fakeretet, a vászon készítéséhez szükséges eszközöket és leírást, valamint természetesen a szükséges akril festékeket is, melyek zárható és szállításbiztos csomagolásban érkeznek.

A munka közben csak követni kell a pontos leírást és a számkódokat, és a jutalom egy szemet gyönyörködtető alkotás lesz, amely a saját vagy éppen ajándékként szolgálva bárkinek a falán örömet szerezhet.