A te macskád bírja a nyarat?

(x) Persze itt most nem a bundára és a vedlésre gondolunk elsősorban, hanem arra, hogy úgy, ahogy az emberek életvitele, úgy a macskák élete is megváltozik a nyári hónapokban. Hogy miért is? 

Részben a hőség miatt, részben amiatt, hogy sokszor ők maguk is részt vesznek a gazdi által szervezett kiránduláson vagy nyaraláson, részben pedig azért, mert akadnak olyan napok, amikor a gazdi nem ér haza, vagy csak késve. Ilyenkor minden szabály egy kicsit átíródik, és ehhez bizony kell a Zoo Centrum macskás kiegészítői közül pár nyári darab. Hogy mi is lesz az? Mutatjuk!

A macskád kényelméért

Akad számos olyan macskafelszerelés, ami a macskád nyári életét könnyíti meg. Összeszedtük a legklasszabbakat!

 • Kiránduló hátizsák: akár állatorvoshoz mész, akár városnéző sétára vagy épp a természetben kirándulsz, a hátizsák alakú cicahurci ablakán a macskád is veled tudja követni az eseményeket.
 • Itatókutat is beszerezhetsz a standard itatótál mellé, hogy biztosan elegendő folyadékot fogyasszon a házi kedvenced.
 • Nedves macskatápot válassz inkább a szárazzal szemben, hisz még azzal is tud a cicád folyadékot pótolni!
 • Hűsítő matraccal tudod védeni macskádat a túl forró teraszon, de azért mindenképpen figyeld, nehogy túlságosan lehűtse magát!
 • Macskaházat tehetsz neki a kertbe, ahova el tud vonulni, és tud árnyékos helyen hűsölni, ha pedig úgy támad kedve, mászhat is egy kicsit.
 • Úszójátékkal nincs olyan macska, aki ne szeretne egy tikkasztó nyári napon játszani, így érdemes ezt is beszerezni neki.

A saját kényelmedért

Nyilvánvalóan elsődleges a macskád kényelme, de azért a kiszolgáló személyzetnek is jár néha egy kis pihenés, így hoztunk neked pár olyan macskafelszerelést, ami levesz némi terhet a válladról. Nézd csak!

 • Automata etetővel biztosíthatod, hogy macskád rendszeres időközönként jusson friss élelemhez.
 • Macskaháló felszerelésével kinyithatod az erkélyajtódat is, hiszen macskádat a háló védi.
 • Automata macskaajtó segít neked abban, hogy macskád szabadon ki- és bejárhasson, sőt, arcfelismeréssel csak a regisztrált állatokat engedi be a házadba.
 • Öntisztító alom minden macskatartó álma, hiszen a reggel elhelyezett ürülék a forró lakásban estére megcsinálja a hangulatot, hacsak nem választasz öntisztító almot.
 • Macskaalom hulladékkezelővel kicsit elodázhatod a használt alom kivitelét, hiszen szagmentesen zár, így nem kell a legnagyobb hőségben a napra menned.

Te melyikre pályázol?

Éljétek meg együtt a nyarat!

Persze tudjuk nagyon jól, hogy a macskák előszeretettel ragaszkodnak a jól bevált helyükhöz, vagyis az otthonukhoz, de azért akad jó pár kalandor macska, aki szívesen barangolja be a világot a gazdájával karöltve, és hát persze, hogy alig él olyan macska a földön, aki a nyári hőség ellen meg ne próbálna a maga módján védekezni.

Neked, mint gazdának, alattvalónak és szolgálónak macska kötelességed biztosítani az utazás és a hűsölés minden kényelmét a szobatigrised számára. Készen állsz a nyári macskavilágra? Minden kiegészítőt beszereztél a Zoo Centrum oldaláról? Ha igen, akkor irány a nyár!