A sikeres párkapcsolat titka: a közös téma

(X) Tedd a szívedre a kezed, és számold össze, hány olyan első randin vagy túl, ahol a kezdeti ki mit csinál, kinek mi a hobbija, a kedvenc filmje és zenéje sablonos kérdései után kínos csend telepedett rátok? Ahol próbáltatok ugyan közös pontokat találni, illendőségből akár kegyes hazugságokhoz is folyamodva, de a találkozó végén úgy köszöntetek el egymástól, hogy biztosan tudtátok, nem lesz folytatás.

Legbelül tudja ilyenkor az ember, hogy persze, nem kár, nincs baj, úgysem lett volna a kapcsolatnak jövője, de azért mégis ott motoszkál legbelül az a rossz érzés: no, ez sem az én emberem volt, már megint nem jött össze, találok én egyáltalán valakit?

Hogy minél kevesebb rossz élmény érjen a társkeresés sokszor amúgy is ingoványos talaján, érdemes a szakértőkre hallgatni! A CUPYDO Társkereső épp ezen élmények miatt nem csak a társkeresés gyakorlati oldalában segít, de tapasztalataikat elméleti síkon is mindig megosztják felhasználóikkal!

Hogy vágj bele? 

Mindenképpen teljes szívvel, nyíltan és őszintén. Nem csak másokkal, hanem magaddal szemben is!

Gondolj vissza azokra a kapcsolatokra, találkozókra, ahol jól érezted magad, ahol nagyon jó beszélgetések zajlottak közted és a kiszemelted/párod között. Ugye milyen jó érzés volt? 

Természetes, hogy ezt keresed másokban is, hiszen a beszélgetés minden emberi kapcsolat alapja, de fontos megfogalmazni magadban, hogy az eddigi kapcsolatok miért nem működtek, miben voltak rosszak, és pontosan tudnod kell, hogy mi az, amit most keresel. 

Ha ezeket papírra veted, biztosan nem hagysz ki semmit, amikor a társkereső oldalon az adatlapodat töltöd!

Kell a közös érték!

Bár azt gondolod, hogy nincs jelentősége, a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyobb szerepet játszik a párkapcsolat sikerében vagy épp kudarcában, mint gondolnánk. Te tudod, mi az?

Ha nincs kedved találgatni, akkor eláruljuk: az iskolai végzettség!

Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy sznob dolog ilyenre figyelni, leszögezzük: nem véletlenül jött létre a diplomás társkereső részleg, így akár a CUPYDO Társkeresőn is megtalálhatod diplomás partnered!

Ne becsüld magad se le, se túl!

Fontos, hogy ismerd a saját értékeid, a saját igényeid. Ha ezekkel nem vagy tisztában, nehéz lesz működő párkapcsolatot fenntartani. 

Ha tudod, hogy neked fontos az iskolai végzettség, a közös téma, esetleg a közös munkaterület, akkor nem kell azért eltitkolni, mert félsz, mit fognak gondolni rólad. 

Becsüld meg magad, hisz ki más tegye meg elsőnek, ha nem te saját magad! Ez lesz a sikeres társkeresés nulladik lépése! 

Ugyanakkor figyelj arra is, hogy természetesen nem törvényszerű, hogy csak a diplomások között lelheted meg a társad, így ne becsülj le másokat sem! Az első randi úgyis döntő jelentőségű lesz, no meg persze az addig vezető üzenetváltások is! Járj nyitott szemmel és szívvel, de ne köss olyan kompromisszumot, ahol fel kell adj fontos elveket! 

Nem egyszerű a társkeresés, ugye? De legalább izgalmas!