A katonai póló erőt sugároz, divatos, tartós, stílusos és van még egy titka

A fent nevezett tettes, mármint a katonai póló nem feltétlen jelent egy terepmintás, igazán katonásnak kinéző darabot.

A katonai jelzőbe belefér a barna, keki zöld, fekete, homok szín vagy épp a tengerész csíkos minta is. Ettől kezdve aztán ezeknek a pólóknak a hordhatósága térben és időben is csak a fantázián múlik, akár rövid ujjal vagy épp ujjatlan verzióban.

De hogy le is leplezzem gyorsan a címben említett titkot, ezek a ruhadarabok tartósak, nem bolyhosodnak, nem nyúlnak ki mosás után, nem vesztik el a színüket, nem is mennek össze, és mindezek mellett semmivel sem drágábbak, mint a nagy és divatos, márkás testvéreik. Tehát ki lehet mondani, hogy ár-érték arányban határozottan az elsők között vannak. Ez azt hiszem alapjában is érv lehet eme ruhadarabok mellett. A katonadolog.hu online áruházban sok színt, mintát talál, érdemes válogatni közülük.

Kik is hordják?

Leginkább a fiatalok körében találkozni a katonai pólókkal, de eme stílus korosabb urak körében is népszerűségnek örvend. Lányok, asszonyok szívét dobogtató látvány egy-egy izmos negyvenes/ötvenes úr domborodó izmain feszülve. Egyáltalán nem mellékes érv a military stílust kedvelők körében ez a szempont sem, hiszen a fiúk, férfiak is tudatában vannak annak, hogy aki ezeket a katonai ruhadarabokat hordja, férfiasságot, erőt sugallnak.

Nem véletlen, hogy a motorosok, tizenévesek, fesztiválozók között sokszor találkozunk katonai stílusú ruhákba öltözött emberekkel. Népszerű a lányok körében is, jól variálható akkor is, ha valaki csak divatból hordja, viselése nem függ össze semmilyen tevékenységgel, mint például munka, kirándulás, esetleg sport.

A Katonadolog webáruházban vásárolható pólók egytől egyig 100% pamutból készült termékek, kényelmesek, biztosítják a megfelelő komfort érzetet. Természetesen a többi termék, ruházati cikk is ennek megfelelően remek ár-érték aránnyal bír, nem csoda hát, hogy aki egyszer kipróbálja, keresni fogja a számára is tetszetős darabokat.

Póló történelem

Talán kevesen tudják, de a póló története tényleg a katonasággal kezdődik. Az amerikai katonák számára túl melegnek bizonyult a hosszú ujjú gyapjú ing, ezért szükséges volt valami újat kitalálni. Ekkor került bevezetésre a rövid ujjú pamut ing, mely alapvetően a francia hadseregnél volt akkor használatos. T-shirt néven a második világháborúban ez már rendszeresített alsóing volt.

A katonák gyakran csak ebben a pólóban töltötték szabadidejüket a nagy melegben, esetleg nehezebb munkák végzése során is láthatjuk őket régi felvételeken ezekben. Természetesen szépen lassan bekúszott a civil világba is, és ma már önálló ruhadarabként a világon mindenki hordja ilyen-olyan formában. Uniszex ruhadarab, újszülött kortól az ember élete végéig szívesen visel egy kényelmes pólót.