A fém kerti ház előnye

(x) Az udvar, a kert rendben tartása sok időt vesz el, mégis örömteli munka. Vannak, akik szívesen tevékenykednek az ültetvények, gyümölcsfák között, és ha csak lehet, friss levegőn vannak. Számukra nagy segítség egy fém kerti ház, amiben a szerszámok tárolhatók.

A kerti tárolók szükségszerűsége

Akik olyan házban élnek, ahol van nagy udvar, tágas kert, azok bizonyára sok időt fordítanak kertrendezésre, udvartakarításra is. Minden ilyesfajta munkához azonban kellékekre, szerszámokra van szükség, ezeket pedig tárolni kell valahol.

Erre kínálnak megoldást a kerti tárolók, mely egy díjnyertes lakberendezési áruház, a Homelux kínálatában is megtalálhatók. Vannak köztük kisebb-nagyobb méretűek, attól függően, hova kellenek, és mit szeretnénk tartani bennük.

A kerti ládákban, tárolódobozokban a kisebb kerti eszközök férnek el: metszőolló, kesztyű, virágmagok, kötöző, de belekerülhetnek a gyerekek játékai is télen vagy a kinti párnák.

Ezek is nagyon praktikusak, tetejük zárható, és akár polcok is elhelyezhetők bennük. Mégis, akinek van nagy helye az udvaron, egy fém szerszámosházat szerezzen be inkább, hiszen ebben bőven elfér minden.

A fém kerti házak előnye

A fém kerti ház is többféle méretben kapható, így célszerű vásárlás előtt átgondolni, mit is fogunk odatenni. A nagyobb gépeket mindenképp, de akár bicikliket, rollereket is tárolhatunk itt biztonságosan. 

Minden szerszámosház zárható. Hobbitelkeken, tanyákon, külterületi kertekben is felállítható, nem lesz baja. Olyan helyre érdemes rakni, ahol a kertészkedéshez szükséges eszközök kelleni fognak, ne kelljen messzire mennünk velük.

A fém kerti házak mindegyike nagyon jól ellenáll az időjárás viszontagságainak: sem a tűző nap, sem egy kiadós eső, sem pedig a téli havazás nem tesz kárt bennük. Anyaguk lehet tartós fémlemez, illetve horganyzott acél is, mely korrózióálló.

A bent tárolt szerszámoknak, gépeknek sem eshet bántódása, mert mindegyik házon található szellőzőnyílás vagy nyitható ablak is. 

Van kétajtós és tolóajtós változata is a fém kerti tárolóknak, ez utóbbi praktikusabb, mert nagyobb helykihasználást tesz lehetővé.

A fém szerszámtároló házak beüzemelése

Sokakat az tántorít el egy kerti ház vásárlásától, hogy túl bonyolultnak találják a felállítását. Pedig sokkal egyszerűbb a feladat, mint gondolnánk: maximum 1-2 óra alatt egy takaros kis tárolóra tehetünk szert, ráadásul építési engedély sem kell hozzá!

A Homeluxnál kapható termékek esetében azonban még egy dolgot ki kell emelni: ha innen rendelünk, akkor beüzemelést is kérhetünk, azaz a vállalat munkatársai összeszerelik a kerti tárolót. De egyedül is megpróbálkozhatunk az építéssel: mellékelt útmutató segíti a munkánkat.

Csavarokra, fúrógépre és más ezermester szerszámokra azért szükség lesz, de ezeket utána be is tehetjük az új házba.

Fontos tudni, hogy vannak olyan modellek, amelyeknél nem található padló: ez esetben célszerű betonaljzatot telepíteni a ház alá a beüzemelés előtt.