3+1 módszer az ablakok házi szigetelésére

(x) A megfelelő hőszigetelés elengedhetetlen az otthonában nemcsak a komfortérzet növelése miatt, hanem az egészsége megőrzése érdekében is. Kézenfekvő megoldás lenne, ha egy az egyben meg tudná oldani az összes nyílászáró cseréjét, viszont ha ez éppen nem kivitelezhető, érdemes egyéb módszereket kipróbálni az optimális hőszigetelés elérésére.

Ebben a cikkben 3+1 házi praktikát mutatunk, hogy ezt miképp valósíthatja meg.

  1. Bélések használata

Ha dupla szárnyú ablakai vannak, a két szárny közé tehet régi törölközőt vagy habszivacsot. Igényesebb megoldás, ha ezeket jópofa huzatba varrja. Az így elkészített huzatfogók a szimpla ablakok elé is tehetők, és még esztétikusak is. Ideiglenesen újságpapírt is szoktak használni erre a célra, de látványa miatt és mivel nem lehet jelentős eredményt várni tőle, inkább az előbbieket javasoljuk. 

  1. Ablakfólia

A fólia felragasztása jobb szolgálatot tehet a hőszigetelésben, emellett még a páralecsapódást is megakadályozza. Kombinálni is lehet a bélésekkel a jobb hatékonyság miatt. Ha nem szeretné ilyen fél megoldásokkal halasztani a felújítást, tekintse meg az RS Ablak műanyag nyílászáró kínálatát, éljen az államilag támogatott lehetőséggel, és bízza profi szakemberekre a munkálatok java részét.

  1. Ablaktömítő

Előnye, hogy méretre vágható, és rugalmas anyagának köszönhetően pont azokba a mélyedésekbe illeszthető, ahol az eredeti anyag elfáradt és nem képes ellátni funkcióját. Használható fa vagy műanyag ablakok, ajtók esetében. Ragasztásával kis időre el lehet kerülni a végleges cserét.

+1 A redőny, mint hő elleni védelem

Az ablak tulajdonságai bár meglehetősen kiválóak, és szemmel látható eredményeket tud elérni, mégis végesek. Mind a hideg, mind a meleg elleni védekezésben számottevő a redőny jelenléte. Óvja a nyílászárót az erős napsugárzással és a heves jégzivatarokkal szemben. Lehúzott állapotában több fokkal emelheti vagy éppen csökkentheti a benti hőmérsékletet. 

Amikor elengedhetetlen az új nyílászáró

A fent említett megoldások egyikével ideig-óráig el lehet halasztani a nyílászáró cseréjét, ám teljes védelmet az otthonának csak az nyújthat. A korszerűsítés nemcsak a lakás hőmérsékletét teheti jobbá, hanem hozzájárul a fűtésköltség csökkentéséhez vagy a kevesebb áramfogyasztáshoz, amit a légkondicionáló használata okoz. A modern eljárással gyártott ablakok két-, illetve háromrétegű üvegezésűek. Ez azért fontos, mert a rétegek között argon vagy kripton nemesgáz gondoskodik a lehető legkisebb hőveszteségről. A műanyag keretek több kamrával rendelkeznek, amik mind a hőszigetelést szolgálják.

Tekintse meg az RS Ablak kínálatát a legkülönfélébb nyílászárókra vonatkozóan, és rendelje meg otthona ablakait, amiknek a beépítésével nemcsak tökéletes szakemberi munkát, hanem garanciát is kap.