3 dolog, ami felejthetetlenné tesz egy szülinapi bulit

(x) Egy felejthetetlen születésnap vagy más rendezvény szervezése nem csak azon múlik, hogy mennyi étel-ital lesz terítéken. Az alkalmat az ott eltöltött idő teszi emlékezetessé, pontosabban az, hogy a társaság mivel tölti el az időt. Aki valamilyen jeles esemény megrendezését vállalja magára, gondoskodnia kell (de legalábbis érdemes) az ünnepségen valami közös, lehetőleg jópofa programról, amire még évek múlva is mosolyogva emlékeznek vissza a résztvevők. 

Ebben a cikkben utánajárunk, hogy miért előnyös, ha szabadulószobában tartod az összejövetelt.

Vidám, lelkes társaság

Legtöbbször vérszegényen indulnak a bulik, pláne, ha felnőttek a meghívottak. Kicsit gyorsabban oldódik a hangulat, ha mindenki ismer mindenkit: pl.: baráti társaság tart legény- vagy leánybúcsút, vagy munkahelyi közösség tagjai alkotják a csapatot. A gyerekek sokkal gyorsabban nyitnak egymás felé, a kíváncsiság és az újdonság izgalma nagyjából az első perctől kezdve átjárja őket. Hogy a nagykorúak is kizökkenjenek a megszokottságból, ideális helyszínválasztás az Időcsapda szabadulószobák egyike Budapesten. A küldetés sikere a csapat együttműködésén múlik, márpedig mindenki nyerni szeretne. Ezért viszonylag hamar mindenki bekapcsolódik a kódok és rejtvények megoldásába, ami sok vicces pillanatot eredményez.

Kalandos program

Természetesen a küldetés végrehajtása a cél. Az viszont a szervező feladata, hogy kigondolja a résztvevők számát, illetve a rendezvényre szánt időt felbecsülve, hogy az egész társaság egy vagy több pályán fogja megmérettetni magát. Nagyobb létszám esetén arra is van lehetőség, hogy párhuzamosan foglaljanak el szobákat, és ha az idő engedi (na meg a választott csomag), akkor a játék végén pályát cseréljenek a csapatok.

Ezenfelül 10-12 résztvevőtől a szülinapot ünneplő csoportoknak van lehetősége egy nagyjából félórás közös játékban is részt venni, amennyiben igénylik. Egy szobából való kijutásra 60-75 perc áll rendelkezésre, ha nem csak párhuzamosan versenyeznek a résztvevők, hanem pályacsere is történik, ez az idő a duplájára emelkedik, amihez még hozzájön a buli.

7 féle különböző témájú pálya közül minden korosztály megtalálhatja a kedvérevalót. A 3 féle Harry Potteres pálya teljes mértékben gyerekbarát, de felnőtt csapatoknak is igazi kihívást jelent. Ha azonban extrémebb, vagy horrorosabb dolgokra vágysz, abból is van bőven választék (Pszichopata Gyilkos, Börtöncsapda, A Hentes, Csernobil).

Terülj, terülj asztalkám!

Egy jó murihoz étel és ital is jár. Ha te vagy a szervező, gondoskodj a meghívottak folyadék és tápanyag utánpótlásáról. Ha időben jelzed ezt a kérést, akkor a szabadulószoba átveszi ennek a lebonyolítását, neked csak annyi a dolgod, hogy egyeztesd az igényeket. Felnőtt bulikra a hidegtál vagy szendvicsek mellé pezsgőt is kérhetsz, gyermekeknek szörp készül. A szülinapi partik fő attrakciója, a torta is lehet a ház által készíttetett, többféle kedvelt klasszikusból lehet választani. Természetesen, ha egyedi elképzelés van az édességet illetően, akkor saját tortát is be lehet hozni, el lehet fogyasztani. Mindezt kényelmesen, egy különleges hangulatú  különteremben, a többi vendégtől elszeparáltan.

A zsúrra való meghívást stílusosan megteheti az ünnepelt a saját meghívóval, így a vendégei már alig fogják várni, hogy részt vehessenek a bulin.