Újra lehet vízibiciklizni és evezőst bérelni a nagykanizsai Csónakázó-tónál

A vízi járművek néhány napja érkeztek meg a tóra, a régóta szünetelő szolgáltatás az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően, a Magyarország–Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Cycle in a Network 2.0 projekt révén indult újra.

Ennek a programnak köszönhetően már számos fejlesztés elkészült, illetve készül jelenleg is a szabadidőközpontként működő tónál.

(Fotó: YouTube)

A vízibicikliket és a csónakokat kedden, szerdán és csütörtökön délután 3-tól este 8-ig, pénteken, szombaton és vasárnap pedig délelőtt 10-től este 8 óráig kölcsönözhetik a kanizsaiak és a tóhoz látogató turisták.

Az eszközök használatához kötelező a mentőmellény viselése, az üzemeltető természetesen ezt is biztosítja.

  • Régi vágy teljesült itt, a Csónakázó-tónál. Önkormányzati támogatás volt ez a csónak és vízibicikli projekt. Három csónak és négy vízibicikli található a büfé előtt, plusz még egy mentő motoros is – nyilatkozta a Kanizsa Újságnak Bednyák Boglárka a Csótó Kajak-Kenu Kft. ügyvezetője.

Ha lovak, akkor huszárok, ha huszárok, akkor hagyomány, érték, közösség és család

A július 5-6-7-i hétvégén a Csónakázó tónál, megrendezésre kerülő versenyről pénteken este tartott sajtótájékoztatót a Kanizsa Lovasklub.

Első körben Végh Csaba, a Kanizsa Lovasklub elnöke és versenyigazgató adott információt az idei eseményről:

(Fotók: Kanizsa Lovasklub -Facebook)

” – A megszokott pályán, a megszokott ütemben, egész éves gondolatokkal és munkákkal állunk a következő hét elé és
bízunk benne, hogy meg fog telni a Csónakázó tó és környéke. Igen jelentős igényeknek megfelelően fogjuk levezényelni
a versenyt, ahogy eddig is tettük. Naponta nő a nevezések száma, nagyon pozitív irányba, ennek megfelelően számos ország
lovasa képviselteti magát majd a versenyen. Ausztria, Szlovénia, Csehország valamint Lengyelország, ahonnan eddig még nem jártak lovasok ezen a pályán.

Olaszországból visszatértek hozzánk, ahonnan egy Nagykanizsán született ló is a nevezők között szerepel, ezzel is emelve a verseny ázsióját. Természetesen a hazai versenyzők is szép számmal neveztek eddig, a pillanatnyi állás szerint, közelítünk a pár évvel ezelőtti számhoz, ami konkrétan 110 lovast és lovat jelent e pillanatban.”

Kiemelte, hogy a pálya kialakítása nagyon fontos, hiszen közel a nyugati versenyek nehézségével és minőségével azonos a Csónakázó tónál kialakított ív.

“Mivel ez olimpiai sportág, a lovassportban mindhárom szakág itt összpontosul, hiszen önmagában a díjlovaglás a díjugratás és a lovastusa is megtalálható. “

Magyarország egyébként utoljára 1996-ban Atlantában képviseltette magát a lovastusában, a szervezők azt remélik, hogy a jelenlegi verseny elősegíti a jövőben eme szakág felvirágzását.

Végh Csaba szavai után, Dobri Lajos a Zala Megyei Szövetség elnöke, az Operatív szervező bizottsági elnöke vette át a szót.Ő kissé borúlátóan nyilatkozott a rendezvény kapcsán, hiszen a folyamatban lévő csónakázó tavat és környékét érintő beruházások miatt, a versenypálya illetve az azt övező terület is komoly károkat szenvedett. Jelenleg ez az állapot a lovak biztonságos versenyzésének, komoly akadályát képezheti.

“Megkaptunk minden biztatást arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi kivitelező segíteni fog abban, hogy rendbe teszik azt a részt, ami kritikus a verseny indulásáig. Jelenleg azt látom, hogy erre vonatkozóan nem történt előrelépés, igaz előre nem látott okok miatt csúszik a kivitelezés folyamata. Ezt valami úton-módon, át kell vészelni.
Viszont megemlíteném, hogy jövőre már európa szinten tudunk versenyt rendezni, hiszen eme beruházás ezt segíti elő. A mostani versenyre miniszteri szinten is szerettünk volna keretet adni a verseny minőségét illetően, így Palkovics miniszter urat valamint Cseresnyés államtitkár urat meghívtuk a versenyre, hogy a megnyitón emeljék a megmérettetés fontosságát”. -zárta mondandóját.

Kísérő programban szerepel majd az I.Gyermek Huszár és Tüzér Bandérium bemutatója, akik előadásokat tartanak a gyerekeknek.
Népi játékok, vattacukor és popcorn is várja a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

PROGRAM:

Július 5. péntek / Kiemelt szakmai nap

09:00 – Díjlovaglás – A kategória
10:15 – Díjlovaglás – A0 kategória
11:00 – Díjlovaglás – B kategória (CIC Intro)
13:00 – Díjlovaglás – CIC
15:00 – Díjlovaglás – CCI

Július 6. szombat

09:00 – Terepverseny A0
10:00 – Terepverseny A
13:00 – Terepverseny B (CIC Intro)
14:30 – Terepverseny CIC
16:00 – Terepverseny CCI

Július 7. vasárnap

10:00 – Díjugratás A0
12:30 – Díjugratás A
13:00 – Díjugratás CIC
14:00 – Díjugratás CCI
15:00 – Ünnepélyes eredmény hirdetés

(Szalai Szilveszter újságíró – KanizsaPress)

Kényelmes és komfort férfi ruházat

Minél idősebb, annál szebb

Természetesen tudod, hogy a közmondás borról és a nőkről szól, minél idősebbek, annál jobbak és kedvesebbek. Eszt lehet mondani néhány ruhadarabról is, beleértve a férfi pólót is. Bár már évek óta velünk van, a férfi pólók megszűnnek a divatról új és új modellekkel, mintákkal, vágásokkal, színkombinációkkal és minőséggel anyag. A férfi póló a 19. század végén és a 20. század elején jelent meg a katonai egyenruha részeként amit kevesen tudunk. De attól az időtől kezdve átment egy ideig, és ez a ruha ment vele együtt hosszú útra a fejlesztésén keresztül.

A népszerű és divatos univerzális színek

A jelenlegi trend a tiszta vonalakra vonatkozik. A fehér népszerűvé vált és univerzális a fehér minden ragyog. Az idősebb ismert, kevésbé, néha több. Ha valaki úgy dönt fehér vagy fekete póló, minden bizonnyal nem gond milyen színt választunk. Még ez talán első pillantásra az olcsó férfi pólók nagyon érdekesek és vonzóak lehetnek az ember számára, ha modern a vágásuk. A fehér és fekete színek mellett a pólók piros színe egyre népszerűbbé válik a férfiak körében. Ha a mai ember érdeklodik a divatvilágnal, tudja, hogy a pólók szó szerint divatosak és stílusosak és szexi. És ha a megfelelő nadrággal és cipővel illeszti őket, akkor nagyon érdekes a ruha és sok nő figyelmét veszi fel. Természetesen azt is kaphatja fehér vagy fekete ing, ha helyesen választja.

Kényelmes univerzális férfi ruházat

Férfi pulóverek tartoznak a legnépszerűbb férfi ruhásszekrényekhez. Nagyon megbízhatóak és jó társ, bárhová is megy. Kényelmesek és modernek egyidejűleg. biztosan nem találunk olyan embert, aki nem rendelkezik kedvenc pulóverével. Kis fiúk szeretik őket viselni tizenévesek, fiatal és régi mesterek. Az időtlenség szimbóluma – ezek a férfi pulóverek. Viselhetők tréningruha és farmer.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pulóvert? A választás legfontosabb kritériuma a férfi vágása pulóverek. Fontos megérteni, hogy milyen lehetőségeket fogsz viselni a kiválasztott férfi pulóverek. Inkább enyhébb színek jobban illeszkednek a munkához vagy a családi ünnepségekhez, a merészebb modellek A partit barátaival vagy családi piknikével lehet megszállni.

Miként ültethetők el a tudás magjai a szervezetben?

A munkáltatók között egyre többen osztják azt a nézetet, miszerint a mai magyar oktatási rendszer nem készíti fel kellőképpen a munkavállalókat a megfelelő minőségű és intenzitású munkavégzésre. A cégeknek külön megoldást kell találniuk, illetve időt és energiát invesztálniuk az újonnan érkezett dolgozók képzésébe.

Természetesen joggal adódhat a kérdés, hogy mindezt milyen módon célszerű végezni. Milyen megoldást érdemes alkalmazni a munkatársak képzésére és fejlesztésére? Rövid bejegyzésünkben bizonyított és bevált módszereket mutatunk arra, hogy miként ültethetők el a tudás magjai egy szervezeten belül.

Mikor lehet szükség egy munkatárs képzésére?

A cég munkatársainak képzésére, oktatására és fejlesztésére többféle helyzetben is szükség lehet. Az első és leginkább kézenfekvő az a pont, amikor egy újdonsült munkavállaló érkezik a fedélzetre. Lehet, hogy van már releváns szakmai tapasztalata, de a vállalaton és csapaton belüli specifikus folyamatokat, eljárásokat és az uralkodó értékrendet még nem feltétlenül ismeri. Éppen ezért a betanítását meg kell oldani lehetőség szerint minél rövidebb időn belül.

Továbbképzésre lesz szükség akkor, amikor egy új folyamatot, munkamenetet vagy projektet kell megvalósítani. A transzfer nagy eséllyel másfajta előképzettséget is igényelhet, ezért a munkatársakat fel kell készíteni rá.

Emellett gyakori jelenség egy meglévő munkatárs fejlesztése annak érdekében, hogy záros határidőn belül képes legyen ellátni egy magasabb szintű vagy speciális képzettséget igénylő munkakört.

Vállalaton belüli képzési fajták

Mentori programot szokás alkalmazni akkor, amikor egy nemrég érkezett munkatárs még irányításra szorul. Ilyenkor kap egy mentort, aki támogatja őt, figyel rá, és tapasztalatát felhasználva tanácsokkal látja el.

Belső tréning vagy oktatás szokott történni olyan esetekben, amikor egy vagy több személy részére történik tudásmegosztás egy, az adott területen tapasztaltabb kolléga részéről. A tréning történhet elméleti vagy gyakorlati módszerek alkalmazásával, illetve a kettőt ötvözve is.

Nagyobb cégeknél szokás külön tréner csapatot alkalmazni, akik széleskörű ismereteik révén sokrétű készségekkel tudják gazdagítani a kevésbé tapasztalt kollégák tudástárát.

Külső képzések

Rendkívül előnyös tud lenni, illetve új lendületet adhat a cégen belüli hangulatnak, hogyha minőségi oktatásokon vehetnek részt a munkatársak irodán kívül is.

Erre a célra remek alkalmat jelenthet egy-egy szakmai konferencia vagy workshop, ahol nemcsak az ismeretek bővítésére, hanem a kapcsolati tőke ápolására és erősítésére is lehetőség van. Emellett alkalmazhatók külsős tréner cégek is, akik az oktatás területére specializálódva, gyakorlatorientált képzési formákkal képesek növelni a munkatársak tudásának szintjét.

Természetesen fontos szem előtt tartani a fokozatosság elvét. A megszerzett új ismereteknek időt kell hagyni, hogy a gyakorlat során is beépülhessenek.

Ápold a kertet, és ápold a kerti gépet is!

Tavasztól őszig mindenki élvezi az egyre melegedő napokat, és a szerencsések igyekeznek is ki a kertjeikbe. Igen ám, de mint mindennek, a szép gyepnek, a formára vágott bokornak, a tisztára pucolt kertnek is ára van. Dolgozni kell vele. Ha kell, akkor puszta kézzel, de ha megtehetjük, könnyebb kerti kisgépekkel.

Akár fűnyíró, akár sövényvágó, vagy a nagyobbak közül például egy kis kerti traktor ápolást, gondoskodást, jelen esetben kabantartást igényelnek.

Az Agrooroszi webáruházában Honda és kínai OHV motoralkatrészeket, karbantartási készleteket vásárolhat az ilyen típusú gépeihez. Ezek a csomagok levegőszűrőt, motorolajat és gyújtógyertyát tartalmaznak, és így készletben 15%-kal kedvezőbb az áruk, mintha egyesével vásárolná meg ezeket a termékeket.

A gépnek lelke is van

Na, azért ne kezdjünk beszélgetni vele, de tény, hogy sokat javít az élettartamán, ha megfelelő módon járunk el tárolásával kapcsolatban, és adott időszakonként elvégezzük a szükséges karbantartást. Belsőégésű motoros gépeknél fontos az olajcsere, légszűrő cseréje, valamint a gyújtógyertya ellenőrzése is.

Tárolásánál figyeljünk rá, hogy ne érje víz, ne tegyük olyan helyre, ahol könnyen beszennyeződhet. Ha nincs lehetőség ezek elkerülésére, gondoskodjunk róla, hogy le legyen takarva. Vásároljunk takarófóliát, nagyobb gépekre tehetünk ponyvát is.

A szezon kezdetekor nézzük át azokat az alkatrészeket, melyek elkophattak, beporosodhattak, pára vagy víz hatásának lehettek kitéve.

A szezon végével pedig tisztán, letakarítva tegyük el gépeinket.

Mindenképp hasznos, ha a gép vásárlásakor kapott használati utasítást, kézikönyvet alaposan átolvassuk, mert egyértelműen a gyártó utasításai alapján eljárva lesz optimális élettartamú az eszköz.

Nem mindegy, hogy elektromos vagy benzinmotoros gépről beszélünk. Az elektromos gépeknél minden szezon kezdetekor feltétlen vizsgáljuk meg a vezeték sértetlenségét, mert baleset-, de leginkább életveszélyes, ha sérült a kábel. Ha az, mindenképpen ki kell cserélni. Nézzük meg a burkolatot, az se legyen repedt vagy hiányos, de ha az, általában ennek cseréje sem probléma, érdemes mihamarabb sort keríteni annak cseréjére is.

Régi vagy új?

A benzinmotoros gépek manapság már leginkább 4 ütemű motorral készülnek. Fontos különbség többek között az, hogy a 2 ütemű motoroknál úgynevezett keverék benzint kellett használni, ami annyit jelent, hogy a kenéshez szükséges olajat a benzinhez kellett keverni. A modernebb 4 ütemű motoroknál ezt az olajat már külön tartályba kell tölteni. Ennél a résznél érdemes a gép kézikönyvét elővenni, és áttanulmányozni az olajcsere mikéntjét.

Ha pedig kérdés merül fel egy-egy probléma megoldása, alkatrész beszerzése során, az Agrooroszi webáruház szakemberei műszaki kérdésekkel kapcsolatban használható telefonos segítséggel állnak vevőik rendelkezésére.

Bíróság elé áll a kanizsai presszó tolvaja

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a Nagykanizsai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.
A gyanú szerint a 45 éves nagykanizsai férfi még tavaly december 24-én 13 óra körül Nagykanizsán, a Zemplén Győző úton lévő egyik presszóban ellopott egy pénztárcát.

A gyanúsított a vendéglátóhely vezetőjének pult mögé lerakott erszényét emelte el, amíg ő a raktárban pakolt.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 45 éves férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.
(Forrás:
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság )

Szerelmes Kalandtúra Nagykanizsán

Szerelmes kalandtúra indul útjára február 14-től – március 20-ig Nagykanizsán.
Valentin napon a kanizsai Erzsébet téren február 14-én – ez a nyitónap is – 17 órakor felavatják a Szerelmesek padját és kiosztásra kerülnek az útlevelek.

17-én Szerelmesek miséjére kerül sor az Alsótemplomban, de lesz párok megáldása az evangélikus, a református és az adventista gyülekezetekben is. 23-án és március 2-án párkapcsolatépítő túra indul.
Február 27-én a Cinema Nagykanizsa moziban ketten egy jeggyel nézhetik meg az Egy nap c. magyar filmet, amely egy 3 gyerekes anyuka 1 napját meséli el.
Március 20-án a sorsolásra és záróeseményre Mihalec Gábor párterapeutát várják.
Lesz még más előadás is, cukrászdai randi, interaktív múzeumlátogatás, kvíz az egyetemen, otthoni kreatív tevékenység és sok más érdekesség. A fődíj 2 éjszakás welness pihenés lesz a zalakarosi Hotel Karos Spa-ban – tudtuk meg Bende Piroska szervezőtől.
A részletes programokról, tudnivalókról a
Szerelmes Kalandtúra Nagykanizsa Facebook oldalán tájékozódhattok.

Feneketlen gödör Nagykanizsán

“Karácsony előtt dec. 21-én vagy 22- én a Huszti téren volt egy csőtörés. A hibát kijavították, de a gödör sem a javítás után, sem a két ünnep között nem temette be magát, mert gondolom arra várnak, azért van még mindig ebben az állapotban.” (Forrás: Olvasónk)

A kórházi dolgozókhoz ment karácsonykor a kanizsai államtitkár

Idén is meglátogattuk a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozóit, akik a Karácsonyt is munkával töltik. A kardiológiai osztályon egy jelképes ajándékcsomaggal köszöntem meg minden egészségügyi dolgozónak, hogy az ünnepek alatt is számíthatunk rájuk.

Ahogy mi, a térségben élők számíthatunk az ápolók, orvosok, mentők munkájára, úgy a magyar egészségügy, a betegek és egészségügyi dolgozók is számíthatnak a kormányra.
Azon dolgozunk, hogy a betegellátás színvonala és az egészségügyi dolgozók munkakörülményei, anyagi megbecsülése is javuljon, a magyar rendelők és kórházak fejlődjenek.
A Kanizsai Dorottya Kórház az elmúlt években szinte teljes egészében megújult, a fejlesztés pedig tovább folytatódik.

Hála és köszönet minden egészségügyi dolgozónak! – írta Facebook oldalán Cseresnyés Péter.

(Fotó: Facebook)

Üzleti tervezés

Ha nemcsak megbízható könyvelőt keres, széles szakmai háttérrel rendelkező szakemberek és tanácsadók támogatják Önt, , így vállalkozása biztosan látható eredményeket fog felmutatni. A partnereik érdekét a saját magukénak tekintik, mindent megtesznek azért, hogy cége a lehető legsikeresebb legyen, és a legjobban működjön.

Az üzleti terv készítése elengedhetetlen, ha új és innovatív projektekbe akar belevágni, ezek úgyszintén segítenek a siker elérésében. A hatékony üzleti tervek többféle forgatókönyv átgondolását segítik, így a lehetőségek figyelembe vételével segítik meghozni az optimális döntést.

A startupok és induló vállalkozások esetében elengedhetetlen a stratégiai tervezés, de ha felelősen gondolkodó cégvezetőkről beszélünk, akkor ez minden új induló projekt esetében elmondható. Ugyanakkor nemcsak induló vállalkozásoknak van szüksége üzleti tervezésre, már meglévő vállalkozás esetén is elengedhetetlen pl.: újabb piaci termékek bevezetése, további piaci terjeszkedés, hitel vagy új befektető belépése esetén.

A reális üzleti tervek az érdekelt felek számára feltárják a kockázatokat és a kiadásokat tárják, így biztos adatokkal támasztják elő a döntéseket. A jól összeállított üzleti terv segít a bevételek optimalizálásában és az erőforrások kihasználásában, valamint a két tényező megfelelő összehangolásában. A kitűzött célok teljesülését a lépésekre bontott megvalósítási folyamat teszi lehetővé, mely részletesen kitér az erőforrások biztosítására, a szükséges tőke összegére és a fedezeti pont megállapítására.

A készpénzáramlás, vagyis a cashflow az üzleti terv fontos részét képezi. A tényeket összevetve feltárja a kockázati tényezőket, tükröt tart a vállalkozás elé, és tovább erősíti a működő megoldásokat. A pénzáramlási táblázatok és a tapasztalt szakemberek által készített üzleti tervek azon túl, hogy valós képet mutatnak, a vállalkozás érdekét is figyelembe veszik, így támogatják a tudatos és hatékony cégvezetést. Az adminisztráció kiszervezésével lehetővé válik saját cégvezetési gondjainak csökkentése és emberei túlterheltségének mérséklése, amely segítséggel a gyorsabb fejlődés valósulhat meg.

1 2 3 4