Nem mindegy milyen a műszőrme

A nyári és téli divat minden évben változik. Mindig van valami más a divatban, valószínűleg a visszatér valamit a múltból a divatbemutatók ragyogásához. Csak nemrégiben a vesét szó szerint jelentették, bár néhány évvel ezelőtt viselték őket és visszatérésüket sokan kételkedtek abban, hogy ismét vannak-e. A prémes vagy a prémes kiegészítők a téli egyik ikonjára. Meg fognak tartani minket tartsa melegen, védje a fagytól és a szelektől, és utoljára, de nem utolsósorban, nagyszerű hatást gyakorolnak fényűzően és elegánsan.

Műszőr vagy mesterséges szőr

A természet és az állatok védelme érdekében a bundákat elhagyták. De nem sokáig. Az eredeti szőrmét műszőrme váltotta fel, amelynek nincs jellemzője nem marad le az igazi szőrből. Tehát, ha bundát akar, és minden, amire szüksége van a vásárlás megakadályozása az ön lelkiismerete, jól teljesítesz. De nem kell feladnod teljesen. Csak vásárold meg ezt a darab műszőrmét. Nem csak meleg leszel, de néhány állatot is megment, akiknek fel kell áldozniuk a ruházatért élet.

Mesterséges szőrme – többféle felhasználás

Megvásárolható műszőrme megfizethető áron. Rajtad múlik, hogyan kell használni. Lehet szőrme, hanem kapucnis szegély is. Ha kéznél van felhasználhatja meleg mellény varrására vagy dekoratív célokra (ágyneműk) párnák, ágytakarók, …). Kis képzelettel meg tudod csinálni a gyerekekkel játékok. Varrjon farkas, tigris vagy műszőrme. Szőrme kézitáskák továbbra is divatosak – megszerezheti, vagy csak díszítheti egy darab prémet régebbi kézitáska.

Választhat a hosszú vagy rövid hajú prémek közül. A szélesről a színtartományt mindenki választja meg.

A plüss a műszőrméhez hasonló kendő, de nem olyan meleg. Inkább alkalmas dekorációk – párnák, üléspárnák, ágytakarók vagy fotelek. Plüss rövidebb hajú és első pillantásra a prémekre hasonlít.

Van ötleted a szőr használatáról? … mit tegyek belőle? Az oldalon a Bubulakovo.hu mesterséges szőrme széles választékát találja. Csak kattintson, válassza a lehetőséget színes és otthoni kényelme érdekében rendeljen annyi prémet, amire szüksége van. A szöveteken kívül utasításokat talál blúzok, táskák, ruhák, szoknyák és még sok más készítésére is különféle dekorációs cikkek.

Ingje-gatyája rámehet, ha hibázik Horvátországban

Magasabb közlekedési bírságot kell fizetni Horvátországban július 31-től, miután a horvát parlament szigorúbb rendelkezéseket fogadott el a nagyobb kockázatú közlekedési szabályszegések elkövetése esetén – írta a helyi sajtó szerdán.
A horvát belügyminisztérium (MUP) közleménye szerint az új törvénnyel növelni akarják az utak biztonságának és a vezetés kultúrájának szintjét.

A rendelet a korábbinak háromszorosát, azaz 15-től 20 ezer kunáig (650 ezertől 900 ezer forintig) terjedő büntetést ír elő nyolc kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő cselekményre, úgy, mint az autópályán menetiránnyal szemben haladó közlekedés, lakott településen belül a megengedett sebesség túllépése, a tilos jelzésen való áthaladás, az ittas- vagy kábítószer hatása alatti vezetés, továbbá az alkoholos és kábítószeres vizsgálat megtagadása.

Ugyancsak kiemelt bírságra számíthatnak azok, akinek jogosítványát felfüggesztették, vagy visszavonták, és ennek ellenére vezetői engedélyhez kötött járművet vezetnek.

A rendőrség a bíróság döntéséig ideiglenesen le is foglalhatja a szabálysértő gépjárművét, amennyiben a sofőr előtte már kétszer követett el hasonló közlekedési kihágást.

Ötszáz kunáról ezer kunára (21 ezer forintról 43 ezer forintra) nőtt a büntetés abban az esetben, ha nincs bekapcsolva a biztonsági öv, nincs gyerekülés a kocsiban, valamint vezetés közben telefonál valaki. Komolyabb szankciókra számíthatnak azok is, akik nem tartják be a vasúti átjárón való áthaladás szabályait, nem veszik figyelembe a hang- és fényjelzéseket.

A baleset helyszínének elhagyását is súlyosabban büntetik. Amennyiben valaki megszökik az általa okozott baleset helyszínéről akár 20 ezer kunáig terjedő büntetést is fizethet, valamint meghatározott időre a jogosítványát is bevonhatják függetlenül attól, követett-e el korábban közlekedési szabálysértést. MTI

BMW-s rohant magyar autóba Horvátországban

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy magyar család három tagját, miután a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel beléjük rohant egy horvát rendszámú gépjármű – számolt be a részletekről a helyi sajtó pénteken. (Fotó: Facebook) Az eset csütörtökön délután történt az A4 autópályán, a Varazsd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál.

5 érdekes és furcsának tűnő sportág

Hallottál már a sakkbokszról, a víz alatti jégkorongról vagy a favágó világbajnokságokról? Az alábbi öt érdekes és furcsának tűnő sportág egyre nagyobb népszerűséget tudhat magáénak, amelyek nem csak szórakoztatóak, hanem kemény fizikai megterhelést igénylő testmozgások.

Annak ellenére, hogy leginkább a tradicionális sportok – mint például a labdarúgás, kosárlabda, atlétika, vízi sportok, tenisz – számítanak a legközkedveltebb sportágaknak világszerte, szerencsére az extrémitás a sportok világában is megtalálható. Az alábbi öt különböző testmozgást elsősorban a szórakozás inspirálta, ugyanakkor mindegyik hatalmas fizikai megterhelést jelent. Így tehát nem csak az egészséges életmódért és önmagunkért tehetünk, hanem a hangulatunkért, a vidámságért és az önfeledt sportolásért.

Joggling” – futás és zsonglőrködés

Tegyük össze a futást és a zsonglőrködést avagy a bűvészkedést, és megkapjuk az úgynevezett „joggling” mozgásfajtát, amely a világ több pontján is népszerű. A legtöbb versenyző maroknyi méretű babzsákokat használ, amelyek madáreledelt tartalmaznak. Ez igen mókás és vidám testmozgásnak tűnik kívülről, viszont mindenképpen elismerendő, hiszen kitűnő koordinációs képességeket igényel.

Víz alatti jégkorong

A víz alatti jégkorong nem vicc, tényleg nagy népszerűséggel büszkélkedhet, amelyet 1954-ben Alan Blake „fedezett fel”. Gyakorlatilag a két csapatból álló játék a víz alatt történik mini ütők és légzőcső segítségével. Igazából furcsának tűnő sport, de ha belegondolunk, eléggé nagy teherbírást igénylő testmozgásról van szó.

Sakkboksz

Más néven akár a gondolkodó ember küzdősportjának nevezhetnénk. Nem meglepő, ha akár még a második hallásra is furcsának és idegennek tűnik, azonban valóban extrém sportnak számít. Ez a versenyforma egyesíti a szellemi és a fizikai aktivitást. Iepe Rubingh találta fel ezt a sportágat, akit egy holland képregény ihletett meg. Egy mérkőzés hat kör sakkból, és 5 kör bokszból áll, melyek felváltva cserélik egymást. Nem könnyű mérkőzésekről van szó, hiszen a sakk menetei 4, míg a bokszé 3 percesek. A menetek között pedig 1 perce van arra a játékosoknak, hogy fel és levegyék a kesztyűt. Noha a sakkbokszra még nem lehet fogadni, de a hagyományos értelembe vett bokszra természetesen igen (William Hill magyar).

Favágó Világbajnokság

A szóbeszédek szerint a wisconsini Favágó Világbajnokság hihetetlen keménynek ígérkezik, melynek résztvevői – legyen nőről avagy férfiről szó – hatalmas és rendkívül férfias megmérettetésnek néznek elébe. Természetesen többféle feladattal kell szembe nézniük a versenyzőknek: például faaprítással, fűrészeléssel, némi famászással, és természetesen a szószoros értelembe vett favágással. Ugyan nem szerepel a versenyszabályzatban, de mégiscsak nehezen elképzelhető, hogy kockás flanelingen kívül bármi mást viseljenek az erős favágó sportolók.

Vedd nyakadba a feleséged!”

Ez igazán érdekesnek hangzik, ugyanis egészen egyszerűen arról van szó, hogy a férjnek fel kell vennie a hátára feleségét, majd pedig így kell sikeresen végig csinálnia egy akadálypályát.

Az akadálypálya mindig más és más, de természetesen különböző rönkökkel, gátfutással, iszap gödrökkel, hegymenetekkel és eltérő méretű emelkedőkkel találkozhatnak a lelkes versenyzők. És ami még érdekesebb, hogy a győztes annyi sört kap a verseny végén, amennyi kilót nyom a felesége. Mindez hol máshol is lehetne egy népszerű „sportág”, mint Finnországban?! Sőt, a szabályzat nagyon elfogadó, ugyanis a feleség akár a férj szerepét is átveheti, valamint azonos nemű házastársak is bátran indulhatnak ezeken a vidám versenyeken. Mindenesetre kitűnő móka lehet például egy csapatépítő tréning gyanánt, hiszen nem csak szórakozásról van szó, hanem kemény testmozgásról egyaránt.

Újra lehet vízibiciklizni és evezőst bérelni a nagykanizsai Csónakázó-tónál

A vízi járművek néhány napja érkeztek meg a tóra, a régóta szünetelő szolgáltatás az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően, a Magyarország–Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Cycle in a Network 2.0 projekt révén indult újra.

Ennek a programnak köszönhetően már számos fejlesztés elkészült, illetve készül jelenleg is a szabadidőközpontként működő tónál.

(Fotó: YouTube)

A vízibicikliket és a csónakokat kedden, szerdán és csütörtökön délután 3-tól este 8-ig, pénteken, szombaton és vasárnap pedig délelőtt 10-től este 8 óráig kölcsönözhetik a kanizsaiak és a tóhoz látogató turisták.

Az eszközök használatához kötelező a mentőmellény viselése, az üzemeltető természetesen ezt is biztosítja.

  • Régi vágy teljesült itt, a Csónakázó-tónál. Önkormányzati támogatás volt ez a csónak és vízibicikli projekt. Három csónak és négy vízibicikli található a büfé előtt, plusz még egy mentő motoros is – nyilatkozta a Kanizsa Újságnak Bednyák Boglárka a Csótó Kajak-Kenu Kft. ügyvezetője.

Ha lovak, akkor huszárok, ha huszárok, akkor hagyomány, érték, közösség és család

A július 5-6-7-i hétvégén a Csónakázó tónál, megrendezésre kerülő versenyről pénteken este tartott sajtótájékoztatót a Kanizsa Lovasklub.

Első körben Végh Csaba, a Kanizsa Lovasklub elnöke és versenyigazgató adott információt az idei eseményről:

(Fotók: Kanizsa Lovasklub -Facebook)

” – A megszokott pályán, a megszokott ütemben, egész éves gondolatokkal és munkákkal állunk a következő hét elé és
bízunk benne, hogy meg fog telni a Csónakázó tó és környéke. Igen jelentős igényeknek megfelelően fogjuk levezényelni
a versenyt, ahogy eddig is tettük. Naponta nő a nevezések száma, nagyon pozitív irányba, ennek megfelelően számos ország
lovasa képviselteti magát majd a versenyen. Ausztria, Szlovénia, Csehország valamint Lengyelország, ahonnan eddig még nem jártak lovasok ezen a pályán.

Olaszországból visszatértek hozzánk, ahonnan egy Nagykanizsán született ló is a nevezők között szerepel, ezzel is emelve a verseny ázsióját. Természetesen a hazai versenyzők is szép számmal neveztek eddig, a pillanatnyi állás szerint, közelítünk a pár évvel ezelőtti számhoz, ami konkrétan 110 lovast és lovat jelent e pillanatban.”

Kiemelte, hogy a pálya kialakítása nagyon fontos, hiszen közel a nyugati versenyek nehézségével és minőségével azonos a Csónakázó tónál kialakított ív.

“Mivel ez olimpiai sportág, a lovassportban mindhárom szakág itt összpontosul, hiszen önmagában a díjlovaglás a díjugratás és a lovastusa is megtalálható. “

Magyarország egyébként utoljára 1996-ban Atlantában képviseltette magát a lovastusában, a szervezők azt remélik, hogy a jelenlegi verseny elősegíti a jövőben eme szakág felvirágzását.

Végh Csaba szavai után, Dobri Lajos a Zala Megyei Szövetség elnöke, az Operatív szervező bizottsági elnöke vette át a szót.Ő kissé borúlátóan nyilatkozott a rendezvény kapcsán, hiszen a folyamatban lévő csónakázó tavat és környékét érintő beruházások miatt, a versenypálya illetve az azt övező terület is komoly károkat szenvedett. Jelenleg ez az állapot a lovak biztonságos versenyzésének, komoly akadályát képezheti.

“Megkaptunk minden biztatást arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi kivitelező segíteni fog abban, hogy rendbe teszik azt a részt, ami kritikus a verseny indulásáig. Jelenleg azt látom, hogy erre vonatkozóan nem történt előrelépés, igaz előre nem látott okok miatt csúszik a kivitelezés folyamata. Ezt valami úton-módon, át kell vészelni.
Viszont megemlíteném, hogy jövőre már európa szinten tudunk versenyt rendezni, hiszen eme beruházás ezt segíti elő. A mostani versenyre miniszteri szinten is szerettünk volna keretet adni a verseny minőségét illetően, így Palkovics miniszter urat valamint Cseresnyés államtitkár urat meghívtuk a versenyre, hogy a megnyitón emeljék a megmérettetés fontosságát”. -zárta mondandóját.

Kísérő programban szerepel majd az I.Gyermek Huszár és Tüzér Bandérium bemutatója, akik előadásokat tartanak a gyerekeknek.
Népi játékok, vattacukor és popcorn is várja a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

PROGRAM:

Július 5. péntek / Kiemelt szakmai nap

09:00 – Díjlovaglás – A kategória
10:15 – Díjlovaglás – A0 kategória
11:00 – Díjlovaglás – B kategória (CIC Intro)
13:00 – Díjlovaglás – CIC
15:00 – Díjlovaglás – CCI

Július 6. szombat

09:00 – Terepverseny A0
10:00 – Terepverseny A
13:00 – Terepverseny B (CIC Intro)
14:30 – Terepverseny CIC
16:00 – Terepverseny CCI

Július 7. vasárnap

10:00 – Díjugratás A0
12:30 – Díjugratás A
13:00 – Díjugratás CIC
14:00 – Díjugratás CCI
15:00 – Ünnepélyes eredmény hirdetés

(Szalai Szilveszter újságíró – KanizsaPress)

Kényelmes és komfort férfi ruházat

Minél idősebb, annál szebb

Természetesen tudod, hogy a közmondás borról és a nőkről szól, minél idősebbek, annál jobbak és kedvesebbek. Eszt lehet mondani néhány ruhadarabról is, beleértve a férfi pólót is. Bár már évek óta velünk van, a férfi pólók megszűnnek a divatról új és új modellekkel, mintákkal, vágásokkal, színkombinációkkal és minőséggel anyag. A férfi póló a 19. század végén és a 20. század elején jelent meg a katonai egyenruha részeként amit kevesen tudunk. De attól az időtől kezdve átment egy ideig, és ez a ruha ment vele együtt hosszú útra a fejlesztésén keresztül.

A népszerű és divatos univerzális színek

A jelenlegi trend a tiszta vonalakra vonatkozik. A fehér népszerűvé vált és univerzális a fehér minden ragyog. Az idősebb ismert, kevésbé, néha több. Ha valaki úgy dönt fehér vagy fekete póló, minden bizonnyal nem gond milyen színt választunk. Még ez talán első pillantásra az olcsó férfi pólók nagyon érdekesek és vonzóak lehetnek az ember számára, ha modern a vágásuk. A fehér és fekete színek mellett a pólók piros színe egyre népszerűbbé válik a férfiak körében. Ha a mai ember érdeklodik a divatvilágnal, tudja, hogy a pólók szó szerint divatosak és stílusosak és szexi. És ha a megfelelő nadrággal és cipővel illeszti őket, akkor nagyon érdekes a ruha és sok nő figyelmét veszi fel. Természetesen azt is kaphatja fehér vagy fekete ing, ha helyesen választja.

Kényelmes univerzális férfi ruházat

Férfi pulóverek tartoznak a legnépszerűbb férfi ruhásszekrényekhez. Nagyon megbízhatóak és jó társ, bárhová is megy. Kényelmesek és modernek egyidejűleg. biztosan nem találunk olyan embert, aki nem rendelkezik kedvenc pulóverével. Kis fiúk szeretik őket viselni tizenévesek, fiatal és régi mesterek. Az időtlenség szimbóluma – ezek a férfi pulóverek. Viselhetők tréningruha és farmer.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pulóvert? A választás legfontosabb kritériuma a férfi vágása pulóverek. Fontos megérteni, hogy milyen lehetőségeket fogsz viselni a kiválasztott férfi pulóverek. Inkább enyhébb színek jobban illeszkednek a munkához vagy a családi ünnepségekhez, a merészebb modellek A partit barátaival vagy családi piknikével lehet megszállni.

Miként ültethetők el a tudás magjai a szervezetben?

A munkáltatók között egyre többen osztják azt a nézetet, miszerint a mai magyar oktatási rendszer nem készíti fel kellőképpen a munkavállalókat a megfelelő minőségű és intenzitású munkavégzésre. A cégeknek külön megoldást kell találniuk, illetve időt és energiát invesztálniuk az újonnan érkezett dolgozók képzésébe.

Természetesen joggal adódhat a kérdés, hogy mindezt milyen módon célszerű végezni. Milyen megoldást érdemes alkalmazni a munkatársak képzésére és fejlesztésére? Rövid bejegyzésünkben bizonyított és bevált módszereket mutatunk arra, hogy miként ültethetők el a tudás magjai egy szervezeten belül.

Mikor lehet szükség egy munkatárs képzésére?

A cég munkatársainak képzésére, oktatására és fejlesztésére többféle helyzetben is szükség lehet. Az első és leginkább kézenfekvő az a pont, amikor egy újdonsült munkavállaló érkezik a fedélzetre. Lehet, hogy van már releváns szakmai tapasztalata, de a vállalaton és csapaton belüli specifikus folyamatokat, eljárásokat és az uralkodó értékrendet még nem feltétlenül ismeri. Éppen ezért a betanítását meg kell oldani lehetőség szerint minél rövidebb időn belül.

Továbbképzésre lesz szükség akkor, amikor egy új folyamatot, munkamenetet vagy projektet kell megvalósítani. A transzfer nagy eséllyel másfajta előképzettséget is igényelhet, ezért a munkatársakat fel kell készíteni rá.

Emellett gyakori jelenség egy meglévő munkatárs fejlesztése annak érdekében, hogy záros határidőn belül képes legyen ellátni egy magasabb szintű vagy speciális képzettséget igénylő munkakört.

Vállalaton belüli képzési fajták

Mentori programot szokás alkalmazni akkor, amikor egy nemrég érkezett munkatárs még irányításra szorul. Ilyenkor kap egy mentort, aki támogatja őt, figyel rá, és tapasztalatát felhasználva tanácsokkal látja el.

Belső tréning vagy oktatás szokott történni olyan esetekben, amikor egy vagy több személy részére történik tudásmegosztás egy, az adott területen tapasztaltabb kolléga részéről. A tréning történhet elméleti vagy gyakorlati módszerek alkalmazásával, illetve a kettőt ötvözve is.

Nagyobb cégeknél szokás külön tréner csapatot alkalmazni, akik széleskörű ismereteik révén sokrétű készségekkel tudják gazdagítani a kevésbé tapasztalt kollégák tudástárát.

Külső képzések

Rendkívül előnyös tud lenni, illetve új lendületet adhat a cégen belüli hangulatnak, hogyha minőségi oktatásokon vehetnek részt a munkatársak irodán kívül is.

Erre a célra remek alkalmat jelenthet egy-egy szakmai konferencia vagy workshop, ahol nemcsak az ismeretek bővítésére, hanem a kapcsolati tőke ápolására és erősítésére is lehetőség van. Emellett alkalmazhatók külsős tréner cégek is, akik az oktatás területére specializálódva, gyakorlatorientált képzési formákkal képesek növelni a munkatársak tudásának szintjét.

Természetesen fontos szem előtt tartani a fokozatosság elvét. A megszerzett új ismereteknek időt kell hagyni, hogy a gyakorlat során is beépülhessenek.

Ápold a kertet, és ápold a kerti gépet is!

Tavasztól őszig mindenki élvezi az egyre melegedő napokat, és a szerencsések igyekeznek is ki a kertjeikbe. Igen ám, de mint mindennek, a szép gyepnek, a formára vágott bokornak, a tisztára pucolt kertnek is ára van. Dolgozni kell vele. Ha kell, akkor puszta kézzel, de ha megtehetjük, könnyebb kerti kisgépekkel.

Akár fűnyíró, akár sövényvágó, vagy a nagyobbak közül például egy kis kerti traktor ápolást, gondoskodást, jelen esetben kabantartást igényelnek.

Az Agrooroszi webáruházában Honda és kínai OHV motoralkatrészeket, karbantartási készleteket vásárolhat az ilyen típusú gépeihez. Ezek a csomagok levegőszűrőt, motorolajat és gyújtógyertyát tartalmaznak, és így készletben 15%-kal kedvezőbb az áruk, mintha egyesével vásárolná meg ezeket a termékeket.

A gépnek lelke is van

Na, azért ne kezdjünk beszélgetni vele, de tény, hogy sokat javít az élettartamán, ha megfelelő módon járunk el tárolásával kapcsolatban, és adott időszakonként elvégezzük a szükséges karbantartást. Belsőégésű motoros gépeknél fontos az olajcsere, légszűrő cseréje, valamint a gyújtógyertya ellenőrzése is.

Tárolásánál figyeljünk rá, hogy ne érje víz, ne tegyük olyan helyre, ahol könnyen beszennyeződhet. Ha nincs lehetőség ezek elkerülésére, gondoskodjunk róla, hogy le legyen takarva. Vásároljunk takarófóliát, nagyobb gépekre tehetünk ponyvát is.

A szezon kezdetekor nézzük át azokat az alkatrészeket, melyek elkophattak, beporosodhattak, pára vagy víz hatásának lehettek kitéve.

A szezon végével pedig tisztán, letakarítva tegyük el gépeinket.

Mindenképp hasznos, ha a gép vásárlásakor kapott használati utasítást, kézikönyvet alaposan átolvassuk, mert egyértelműen a gyártó utasításai alapján eljárva lesz optimális élettartamú az eszköz.

Nem mindegy, hogy elektromos vagy benzinmotoros gépről beszélünk. Az elektromos gépeknél minden szezon kezdetekor feltétlen vizsgáljuk meg a vezeték sértetlenségét, mert baleset-, de leginkább életveszélyes, ha sérült a kábel. Ha az, mindenképpen ki kell cserélni. Nézzük meg a burkolatot, az se legyen repedt vagy hiányos, de ha az, általában ennek cseréje sem probléma, érdemes mihamarabb sort keríteni annak cseréjére is.

Régi vagy új?

A benzinmotoros gépek manapság már leginkább 4 ütemű motorral készülnek. Fontos különbség többek között az, hogy a 2 ütemű motoroknál úgynevezett keverék benzint kellett használni, ami annyit jelent, hogy a kenéshez szükséges olajat a benzinhez kellett keverni. A modernebb 4 ütemű motoroknál ezt az olajat már külön tartályba kell tölteni. Ennél a résznél érdemes a gép kézikönyvét elővenni, és áttanulmányozni az olajcsere mikéntjét.

Ha pedig kérdés merül fel egy-egy probléma megoldása, alkatrész beszerzése során, az Agrooroszi webáruház szakemberei műszaki kérdésekkel kapcsolatban használható telefonos segítséggel állnak vevőik rendelkezésére.

Bíróság elé áll a kanizsai presszó tolvaja

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a Nagykanizsai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.
A gyanú szerint a 45 éves nagykanizsai férfi még tavaly december 24-én 13 óra körül Nagykanizsán, a Zemplén Győző úton lévő egyik presszóban ellopott egy pénztárcát.

A gyanúsított a vendéglátóhely vezetőjének pult mögé lerakott erszényét emelte el, amíg ő a raktárban pakolt.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 45 éves férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.
(Forrás:
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság )

Szerelmes Kalandtúra Nagykanizsán

Szerelmes kalandtúra indul útjára február 14-től – március 20-ig Nagykanizsán.
Valentin napon a kanizsai Erzsébet téren február 14-én – ez a nyitónap is – 17 órakor felavatják a Szerelmesek padját és kiosztásra kerülnek az útlevelek.

17-én Szerelmesek miséjére kerül sor az Alsótemplomban, de lesz párok megáldása az evangélikus, a református és az adventista gyülekezetekben is. 23-án és március 2-án párkapcsolatépítő túra indul.
Február 27-én a Cinema Nagykanizsa moziban ketten egy jeggyel nézhetik meg az Egy nap c. magyar filmet, amely egy 3 gyerekes anyuka 1 napját meséli el.
Március 20-án a sorsolásra és záróeseményre Mihalec Gábor párterapeutát várják.
Lesz még más előadás is, cukrászdai randi, interaktív múzeumlátogatás, kvíz az egyetemen, otthoni kreatív tevékenység és sok más érdekesség. A fődíj 2 éjszakás welness pihenés lesz a zalakarosi Hotel Karos Spa-ban – tudtuk meg Bende Piroska szervezőtől.
A részletes programokról, tudnivalókról a
Szerelmes Kalandtúra Nagykanizsa Facebook oldalán tájékozódhattok.

1 2 3 4