Terasznyitás Kanizsán is

A vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása közös siker, amiért köszönet illet mindenkit – mondta szombati videóüzenetében a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra szerint a vendéglátósok nagyon várták már ezt a pillanatot, a kormány pedig mellettük állt mindig, hiszen bértámogatást biztosított a munkahelyek megtartása érdekében a koronavírus-járvány alatt. A juttatás áprilisban és májusban is jár a teljes hónapra.

Elmondta, megkönnyítették a teraszok létesítést, és közterülethasználati díjat sem kell fizetni utánuk egész évben.
A szombati nyitás annak köszönhető, hogy 3,5 millióan már megkapták a koronavírus elleni oltást, a 4 milliós határ elérésekor pedig “újra vissza tudunk kapni valamit a szabadságunkból” – hangsúlyozta a kormányszóvivő. MTI

(Fotó: Balogh László – Facebook. B-j. Bizzer András Nagykanizsa alpolgármestere, Cseresnyés Péter államtitkár/országgyűlési képviselő, Balogh László, Nagykanizsa polgármestere),

“Kedves Kanizsaiak!
Még az íze is finomabb volt a kávénak, amelyet hosszú idő után újra az egyik kanizsai vendéglátóegységben fogyasztottunk. Igaz, egyelőre még csak a teraszon tehettük ezt, de a mai szép időben egy kicsit sem bántuk. Hozzánk hasonlóan sokan mások is éltek a lehetőséggel, a vendéglátósok pedig jókedvűen, őszinte örömmel fogadtak mindenkit.

Az oltások beadása olyan jó ütemben halad, hogy apránként visszatérhetünk a járvány előtti megszokott életünkhöz. Több kanizsaival is beszélgettem, és elmondták: várják a következő mérföldkövet, amikor újra lehet menni színházba, moziba, edzőterembe és sok más olyan helyre, ahová az elmúlt hónapokban nem. Ez már nincs is olyan messze, hiszen amint meglesz a 4 millió beoltott, folytatódik a fokozatos nyitás.

Arra kérem Önöket, hogy az enyhítések ellenére se feledkezzenek meg a már jól ismert biztonsági előírásokról, hiszen az oltások mellett ezekre is szükség van a koronavírus elleni harcban!

Ha tehetik, kérjék az oltást a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon. Akik regisztráltak, immár foglalhatnak időpontot, akár a nagykanizsai kórházi oltópontra is a www.eeszt.gov.hu oldalon.” – írta Facebook oldalán szombaton Balogh László nagykanizsai polgármester.