Semmelweis-nap miatt változások a kanizsai egészségügyi ellátásban

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2003. évi LXXXIV. tv. 15/B § (1) bek. értelmében július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyi dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap. A háziorvosi-, házi gyermekorvosi-, fogorvosi rendelők és védőnői tanácsadók zárva lesznek, az egészségügyi ellátást ügyelet szervezésével biztosítjuk.

Kérjük, hogy a rendszeresen szedett gyógyszerekről időben gondoskodjanak, mert ügyeleti időben csak az újonnan szükségessé vált vagy életmentő gyógyszerek felírására van lehetőség.

Felnőtt – és Gyermek Háziorvosi Ügyelet

8800 Nagykanizsa, Szekeres J. u. 2-8. (bejárat a Bagolai sor felől)

Tel.: 92/321-000

Ideje: 7.30 – 7.30

Fogászati Ügyelet

8800 Nagykanizsa, Szent Imre u. 1.

Tel.: 93/313-131

Ideje: 8.30 – 14.30 – tudatta honlapunkkal a nagykanizsai Egészségügyi Alapellátási Intézmény.

Semmelweis-napon egyébként a gyógyszertárak is zárva lesznek. A legtöbb településen kizárólag a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, illetve az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.