Roma szervezetek is segítettek az önkormányzatnak Nagykanizsán

A városban működő roma szervezetek és az önkormányzat példás összefogásával újból 110 rászoruló család kapott ingyenes higiéniai csomagokat önkormányzati támogatással. A csomagok most is fertőtlenítőt, folyékony szappant, zsebkendőt tartalmaztak.

A szükséges egészségmegvédő, egészségfejlesztő magatartás elsajátítása érdekében a csomagok kiosztásánál felhívtuk a figyelmet néhány alapvető, egyszerű higiénés szabály betartására, mely jelentősen hozzájárulhat a fertőzés továbbterjedésének megakadályozásához.

Köszönet a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Ház udvarán a szervezeteket képviselő Teleki Lászlónak (Nagykanizsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, Anosztru Egyesület), Nagy József Györgynek (Dunántúli Roma Vezetők Szövetsége), Szolnok Ferencnek (Zala Megyei Cigány Civil Szervezet) és Orsós Vendelnek (Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület) – írta Facebook oldalán pénteken Balogh László nagykanizsai polgármester.

Naponta hétszáz felett van Olaszországban a koronavírus-járványban elhunytak száma | Hungarianpress

Még mindig hétszáz felett van Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban naponta elhunytak száma, amely a járvány helyi megjelenése óta elérte a 14.681-t – közölte péntek esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt elenyésző mértékben csökkent az elmúlt napi 2.477-hez képest 2.339-re.