Rendelőket újítanak fel Kanizsán

Egy újabb lépcsőfokkal feljebb lép és folytatódik városunkban az egészségügyi alapellátás fejlesztése. A Területi Operatív Program támogatásával megújul a Szent Imre utcai fogászati rendelő, kapcsolódva a már megkezdett Nagyrác utcai körzeti orvosi rendelő felújításához, valamint egy új gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat Csengery úti megépítéséhez.

E mostani, Szent Imre utcai fejlesztés bruttó 100 millió forintból, a három beruházás pedig összesen mintegy bruttó 243,8 millió forintból valósul meg.

Tegnap (Pénteken. A Szerk.) Cseresnyés Péter államtitkárral, országgyűlési képviselővel a Szent Imre utcai fogászati rendelőnél jártam, ahol megtörtént a munkaterület átadása, vagyis hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

A magasabb színvonalú szolgáltatás és az üzemeltetési költségek csökkentése okán a felújítási programba fontos fejlesztések valósulnak meg, többek között a homlokzati hőszigetelő rendszer kialakítása, külső fa nyílászárók, bejárati acél portálok cseréje, személyzeti és orvosi öltözők és mellékhelyiségek komplett felújítása, burkolat-felújítás, festés, meglévő konvektoros fűtés korszerűsítése, központi cirkós rendszer kialakítása, a villamos hálózat teljes rekonstrukciója, új burkolatok kialakítása akadálymentesítési szempontok figyelembevételével, a fogászati ellátást biztosító eszközök és berendezések cseréje, korszerűsítése.

Ezzel a beruházással is az itt élők egészségét védő szolgáltatási színvonal növekszik tovább, valódi 21. századi körülményeket biztosítva az egészségügyi alapellátás területén – tájékoztatott Facebook oldalán szombaton Balogh László nagykanizsai polgármester.

(Fotók: Balogh László polgármester – Facebook oldala)