Nőtt a koronavírusosok száma Nagykanizsán

A háziorvosok oltási tevékenységét segítő szakmai ajánlást készítettek a háziorvosok szakmai vezetői. A dokumentum abban segíti a háziorvosokat, hogy milyen különösen kiemelt kockázatnak számító krónikus betegséggel rendelkező oltandókat részesítsenek előnyben az oltási program végrehajtása során.

Fontos hangsúlyozni, hogy az oltási rend változatlan, és abban továbbra is a regisztrált idősek oltása az első, hiszen életkoruknál fogva ők vannak leginkább kitéve a fertőzés súlyos, akár halálos kimenetelének. Ugyanakkor mind az idősek, mint a 60 év alattiak körében még több százezren várnak a vakcinára, ezért a háziorvosoknak naponta kell felelős döntéseket hoznia arról, hogy az épp rendelkezésre álló vakcinával kiknek az oltását részesítsék előnyben.

(Fotó: archív. Regisztrálják a belépőket a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház főbejáratánál)

A mai napra hazánkban újabb 9288 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 258 beteg. A koronavirus.gov.hu térképe szerint 178 új fertőzöttet regisztráltak Zalában, ezzel összesen 14 498-ra emelkedett a zalai esetek száma.

A ma reggeli adatok szerint városunkban 395 fő van karanténban, és közülük 268 főnél mutatták ki a fertőzést. Tegnaphoz képest nőtt a karanténban lévők száma és a fertőzötteké is – közölte Facebook oldalán csütörtökön Balogh László nagykanizsai polgármester.

Szerdán 368-an voltak karanténban Nagykanizsán és közülük 259 főnél mutatták ki a fertőzést – tudatta a városvezető.

Ha már a vakcinázásnál volt szó: mi kb. 2 hónapja regisztráltunk a vakcinainfóra és tegnap jött a telefon a háziorvostól, hogy kedden mehetünk a kanizsai kórház belgyógyászatára koronavírus elleni védőoltásra, ahol a Szputnyik V nevű orosz vakcinát kapjuk meg. Erről – mármint a Szputnyikról – azt kell tudni, hogy ezt adatta be magának és édesapjának is Merkely Béla professzor – talán nem véletlenül – valamint a Szputnyikból 1 milliót rendelne Ausztria és nagyon érdeklődik iránta Németország és Franciaország is. Az orosz oltóanyaggal eddig különösebb probléma nem volt.