Nőtt a karanténban lévők száma Kanizsán, viszont május 28-tól újra lehet lagzikat tartani

Az újabb eredmények és publikációk alapján, a Heim Pál Gyermekkórház kezdeményezésére, az infektológiai, valamint a szülészeti szakmai kollégium véleményét figyelembe véve módosították a várandósok és a szoptató kismamák koronavírus elleni védőoltásának ajánlását.

Továbbra is érvényes, hogy az mRNS-alapú vakcinákat, vagyis a Pfizer és a Moderna oltóanyagát kaphatják meg a kismamák. A terhesség 12. hete után, vagyis a második trimeszter alatt kapják meg ezután is az első védőoltást, a változás az, hogy az oltóorvos és a szülész-nőgyógyász mérlegelése alapján a másodikat a várandósság 36. hetéig, vagyis a szülés előtti negyedik hétig szintén be lehet adni. Annak, aki a terhessége alatt csak az első adagot kapta meg, a szülést követő második héttől javasolt a második adag beadása.

(Rendőrjárőr a nagykanizsai Erzsébet téren. Fotó archív: MTI/Varga György)

A mai napra hazánkban újabb 1416 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 82 beteg.
A koronavirus.gov.hu térképe szerint 29 új fertőzöttet regisztráltak Zalában, ezzel összesen 18 022-re emelkedett a zalai esetek száma.

A ma reggeli adatok szerint városunkban 278 fő van karanténban, és közülük 199 főnél mutatták ki a fertőzést. Tegnaphoz képest nőtt a karanténban lévők száma.

Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenőrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintő információk közlésére nincs lehetőség!
Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! – tájékoztatott Facebook oldalán csütörtökön Balogh László nagykanizsai polgármester.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón bejelentette, hogy május 28-tól megtarthatók lesznek a lakodalmak és az 5 milliós határ elérése utántól az üzleti rendezvények is megtarthatók lesznek védettségi igazolvánnyal, továbbá a zenés-táncos rendezvények és a temetkezések korlátozásán is enyhítenek. Mindezekről később jelennek meg a részletes szabályozások – mondta Gulyás csütörtökön.